banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Binance borsasına MASAK’tan 8 milyon TL ceza

Binance borsasına MASAK’tan 8 milyon TL ceza

Binance, Avrupa bölgesinde vadeli işlem ve türev ürün hizmetlerini kaldırıyor
Binance, Avrupa bölgesinde vadeli işlem ve türev ürün hizmetlerini kaldırıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Binance’in Türkiye’de yerleşik şirketi BN Teknoloji A.Ş.’ye 8 milyon TL idari para cezası kesildi.

AA‘nın haberine göre söz konusu ceza, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASA) tarafından yapılan yükümlülük denetiminde tespit edilen ihlaller nedeniyle verildi. 8 milyon liralık cezanın ihlaller kapsamında verilebilecek en üst limit ceza olduğu belirtildi. Ayrıca bu, Türkiye’de kripto para platformlarına yönelik ilk ceza olarak da kayıtlara geçti.

Bilindiği üzere, “kripto varlık hizmet sağlayıcıları” olarak tanımlanan kripto para borsaları ve diğer kripto para şirketleri, 1 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle birlikte MASAK yükümlüsü olmuşlardı. MASAK, yönetmeliğin yayımlanmasından sonra kripto hizmet sağlayıcılarına ilişkin bir rehber de çıkardı. Rehberde, kripto para platformlarının yükümlülükleri şu şekilde sıralanmıştı:

Müşterinin tanınması Şüpheli işlem bildirimi Bilgi ve belge verme Muhafaza ve ibraz Devamlı bilgi verme

Binance, son dönemde birçok ülkede regülatörlerin baskısı altında. Şirket, devlet kurumlarından üst üste gelen karar ve açıklamaların ardından tek tek tüm ülkelerde lisans almayı planladığını duyurmuş, genel merkez arayışına girmişti. Borsanın genel merkez için Dubai’yi düşündüğü öne sürülüyor.

Binance’ten henüz verilen 8 milyon TL’lik cezaya ilişkin bir açıklama gelmedi.

uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!