banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kripto Para Açıklaması!

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kripto Para Açıklaması!

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kripto Para Açıklaması!
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kripto Para Açıklaması!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha önce kripto paralara savaş açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan “yasa tasarısı” hazır dedi.

17:15
24 Aralık 2021

Kripto para piyasalarıyla alakalı daha önce sert açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden konuştu. Ülkemizde kripto paraların ticarette kullanılması yasak ancak kripto para borsalarıyla alakalı herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kripto Para Açıklaması!Türkiye Kripto Para Düzenlemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kripto Para Açıklaması! Bugün Ekonomi gazetecileriyle buluşan Erdoğan kripto paralarla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Uzun süredir beklenen kripto para düzenlemesiyle ilgili şunları söyledi: “Yasa hazır yakında gecikmeden Meclis’e göndereceğiz” Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io’ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz. Birçok düzenleyici kurum iş birliği için kripto paraların düzenlenmesi üzerinde çalışıyordu. Bu yıl bitmeden düzenlemenin meclise geleceği zaten daha önce duyurulmuştu. Yılın bitmesine günler kala Erdoğan’ın yaptığı açıklamayla birlikte bu konu üzerinde çalışmanın tamamlandığı anlaşıldı. Gelecek düzenlemede yatırımcıları ilgilendiren önemli detaylar olacak. Türkiye Kripto Para Düzenlemesi Daha önce bu konuyla alakalı birçok dedikodu dolaşıma sokulmuştu. Hatta bir yerel borsanın (ismi halen netleşmedi) Türkiye’deki kripto para yatırımcılarıyla ilgili enteresan bir teklifte bulunduğu da konuşulmuştu. Buna göre Türk vatandaşı yatırımcılar global borsalara kripto para veya stablecoin göndermeyecekti. Ancak bu konuyla alakalı herhangi bir açıklama yapılmadı. Meclise gelecek düzenlemeyle kripto paraların vergilendirilmesi hususunun da netleşmesi bekleniyor. Birçok uzman, yapılan işlemlerden elde edilen kazançların %1 seviyelerinde vergilendireceğini düşünüyor. Konu vergi olduğunda elbette bir alt limit de olmalıdır. Yurt dışındaki örneklere bakarsak 1000 dolar civarındaki yatırımların bu vergilendirmeden muaf tutulması mümkün olabilir. Ancak ekonomideki sıcak paranın kripto para borsalarına akıyor olması birçok dünya hükümetini rahatsız ettiği gibi Türk yetkilileri de rahatsız ediyor. Geçmiş açıklamalar ışığında gelen düzenlemenin katı yasakları kapması beklenmiyor. Ancak yurt dışına para çıkışının engellenmesi, kara para aklama ile mücadele, KYC uyumlulukları, borsaların düzenli veri paylaşımı ve vergilendirme gibi hususların düzenlemede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!