Grayscale Investments, Solana hakkında önemli bir tanıtım raporu yayınladı.
Piyasa değerine göre en büyük beşinci kripto para Solana, bu yazının kaleme alındığı sırada 170 dolar seviyelerinden alım satım işlemi görüyor. 24 saat içerisinde %0.29’luk bir artış kaydeden SOL, yatay seyrini sürdürüyor. Grayscale Investments, Solana hakkında önemli bir tanıtım raporu yayınladı.
İçerik Rehberi
Grayscale’in Solana RaporuPotansiyel Riskler Grayscale’in Solana Raporu Kripto para piyasasındaki kararsızlık Solana fiyatına da yansımış durumdayken Grayscale, popüler kripto para hakkında bir rapor ortaya koydu. Medyaya yansıyan rapor, Solana analizi içerirken göz önünde bulundurulması gereken birçok orijinal içgörü sağladı. Grayscale raporunda Solana hızı, büyümesi ve büyüme hızı adlı konular ele alındı. Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io’ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz. Raporda belirtildiği üzere Grayscale bile varlığı Ethereum ile karşılaştırmaya direnemedi ve şunlar yayınlandı: “Solana, büyük ve ve hızla büyüyen bir kullanıcı topluluğu oluşturmayı başardı. En popüler Solana cüzdanı Phantom, Aylık Aktif Kullanıcıların (MAU) Ağustos 2021’de 200.000’den Ekim 2021’de 1.2 milyona çıkardı. Ethereum cüzdanı Metamask ise ekim ayında olduğu yerde saydı.” Blockchain konusuna gelince Grayscale, Google ve Apple gibi şirketlerden güçlü bir çekirdek üye ekibinin, Solana’nın düşük işlem ücretleri sağlayan teknolojisi, kullanıcı topluluğu ve gelişen ekosistemi hakkında ciddi düşündüğünü belirtti. Raporda Solana’nın bu yılki meteorik DeFi artışı da ele alındı. Ekosistem dışına taşan raporda Solana hackathon etkinlikleri gibi daha fazla geliştirici çekme çabalarını ise övdü. Potansiyel Riskler Grayscale Investments raporu, Solana‘nın söz konusu olduğu çeşitli risk alanlarını değerlendirdi. Buna diğer ağlardan gelen rekabet, düşük ağ ücreti geliri, merkezileşme riski, potansiyel düzenleyici inceleme ve ağ güvenliği dahil oldu. Merkezileşme ile ilgili olarak raporda gözlemlenen faktörler şunlardı:
Bir veya bir grup varlık SOL token arzının büyük bir kısmı üzerinde kontrol sahibi olursa, Solana ağı aşırı merkezi hale gelebilir. Solana, ağa katılmak için daha özel ekipman sağlayabilir. Merkezileşme ağı tehdit eden en önemli zarar mekanizması haline gelebilir.
Olası bir ağ güvenliği saldırısında Grayscale, Solana‘nın proof of history mekanizmasının blok zincirini saldırılara açık bırakabilecek kusurlara sahip olabileceğine dikkat çekti. Dahası, Solana sadece iki gün önce bir DDoS saldırısı gördü. Bu da toplulukta kafa karışıklığına ve hayal kırıklığına neden oldu. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.