banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Solana Ağının, DDoS Saldırısında Uğradığı Bildirildi!

Solana Ağının, DDoS Saldırısında Uğradığı Bildirildi!

Milyarder Girişimci Sam Bankman-Fried, Solana ve Ethereum Yorumlarında Bulundu
Milyarder Girişimci Sam Bankman-Fried, Solana ve Ethereum Yorumlarında Bulundu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana blok zincirinin yerel kripto para birimi SOL, ağın DDoS saldırısına uğradığının bildirilmesi ile birlikte düşüşe geçti.

11:00
10 Aralık 2021

Solana blok zincirinin, ağı geçici olarak tıkayan bir başka DDoS saldırısına uğradığı bildirildi. Ancak ağın, çevrimiçi kaldığı görüldü.

Ağın Karşılaştığı İlk DDoS Saldırısı DeğilSolana’dan Henüz Resmi Bir Açıklama Gelmedi Ağın Karşılaştığı İlk DDoS Saldırısı Değil Söz konusu saldırı, Solana’nın karşılaştığı ilk problem olmadı. Eylül ayında, Solana tabanlı bir merkeziyetsiz borsa (DEX) olan Raydium’da, bir IDO için gerçekleştirilen toplu botlama faaliyeti nedeniyle ağda 17 saatlik bir kesinti yaşadı. Ağın uğradığı son DDoS saldırısı ise, Solana tabanlı merkeziyetsiz NFT platformu Blockasset tarafından 9 Aralık’ta Türkiye saati ile 18.00 civarında (UTC 15.00) bildirildi: 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz.

“Token’ların dağıtılmasının uzun zaman aldığını biliyoruz. Solana blok zinciri, ağı tıkayan ve gecikmelere neden olan DDoS saldırıları ile karşı karşıya kalmış durumda.”

Solana odaklı altyapı şirketi GenesysGo da konuyla ilgili olarak, validatör ağının işlem taleplerini işlemekle ilgili sorunlar yaşadığını belirterek soğukkanlı olunması yönünde bir çağrı yaptı. Solana’dan Henüz Resmi Bir Açıklama Gelmedi Bu aşamada Solana Vakfı’ndan resmi bir açıklama gelmediği için, durum belirsizliğini korudu. Ek olarak, ağın çevrimiçi kaldığı da görüldü. Ancak Twitter’da çok sayıda hesap, Solana ağında küresel bir kesinti yaşandığını iddia etti. Twitter kullanıcıları, özellikle Rayidum‘daki IDO’lara bağlı yüksek hacimli faaliyetlerin, ağın performansına etkisi olduğundan endişe duyduklarını ifade etti. Twitter’da, 17 saatlik kesinti de dahil olmak üzere ağda yaşanan son 6 aydaki tüm problemlerin, Raydium’daki IDO‘ların bir sonucu olduğu konuşuldu. CoinGecko verilerine göre, Solana blok zincirinin yerel kripto para birimi SOL, son 24 saat içerisinde yaklaşık %7’lik bir değer kaybı kaydederek 178 dolar fiyat seviyelerine geriledi. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!