banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Hindistan Hükümeti Yanıltıcı Kripto Reklamlarını Yasaklamayı Planlıyor

Hindistan Hükümeti Yanıltıcı Kripto Reklamlarını Yasaklamayı Planlıyor

Hindistan Hükümeti Yanıltıcı Kripto Reklamlarını Yasaklamayı Planlıyor
Hindistan Hükümeti Yanıltıcı Kripto Reklamlarını Yasaklamayı Planlıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan hükümeti insaları yanıltacak kripto para reklamlarına müsamaha göstermeyecek.

Hindistan hükümeti, endüstri katılımcıları ve Başbakan Narendra Modi arasındaki toplantısını özetleyen bir nota göre, kripto para şirketlerinin yatırımcılara büyük getiriler vaat eden pervasız reklam kampanyaları yürütmesini yasaklamaya çalışıyor. Nota göre, reklamcılıkta şeffaflığın olmaması genç yatırımcılara potansiyel olarak zarar verebilir.

Son zamanlarda, Amitabh Bachchan gibi popüler birkaç Bollywood yıldızı, kripto para birimlerini tanıtmaya başladı ve batılı ünlülerin örneğini takip ederek kendi NFT’lerini piyasaya sürdü. Yüksek profilli spor etkinlikleri, CoinDCX ve diğer büyük Hint kripto oyuncuları tarafından desteklenen kripto reklamlarıyla dolup taştı.

Küresel Bir Sorun Olarak Görülüyor

Sorumsuz kripto reklamcılığı küresel bir sorun olarak ortaya çıktı. Mayıs ayında, İngiltere’nin Reklam Standartları Kurumu (ASA), Luna kripto para borsası tarafından Londra Metrosu’na yapıştırılan bir reklamı yasakladı.

Asia News International’a göre, Hindistan’ın kripto pazarını düzenlemek için “ilerici” bir yaklaşım izleyeceği bildiriliyor:

“Hükümet bunun gelişen bir teknoloji olduğunun bilincindedir, yakından takip edecek ve proaktif adımlar atacaktır. Hükümetin bu alanda atacağı adımların ilerici ve ileriye dönük olacağı konusunda da fikir birliğine varıldı.”

Daha önce bildirildiği üzere, Hindistan Merkez Bankası (RBI) başkanı Shaktikanta Das, bu haftanın başlarında sektörle ilgili endişelerini bir kez daha vurguladı.

www.coinkolik.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!