banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Ünlü Ekonomist Korkuttu: Altın Fiyatı Önümüzdeki Yıl…

Ünlü Ekonomist Korkuttu: Altın Fiyatı Önümüzdeki Yıl…

Ünlü Ekonomist Korkuttu: Altın Fiyatı Önümüzdeki Yıl…
Ünlü Ekonomist Korkuttu: Altın Fiyatı Önümüzdeki Yıl…
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın fiyatı, bir ABD Merkez Bankası yetkilisinin yakında faiz artırımı olasılığını ciddiye almadığı yorumunun ardından ikinci gününde yükseldi. Altının ons fiyatı yüzde 0.5’lik bir yükseliş ile 1.778 dolardan işlem görüyor.

Fed’in para politikası ve tahvil alımını azaltmaya yönelik zaman çizelgesi, piyasayı etkiliyor

Vali Christopher Waller Salı günü yaptığı açıklamada, Fed’in tahvil alım programını önümüzdeki ay daraltmaya başlaması gerektiğini, ancak faiz oranlarındaki artışlara yönelik zaman çizelgesinin muhtemelen “hala bir daha süre kapalı” olduğunu söyledi. Randal Quarles, Mary Daly ve Başkan Jerome Powell da dahil olmak üzere yetkililerin yapacağı konuşmalar ve tartışmalar da önümüzdeki ay merkez bankasının toplantısı öncesinde dikkatle izlenecek.

Göz Atın

” data-medium-file=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2021/10/header-25760699338-7c17a76ffc-o.jpg?fit=300%2C300&ssl=1″ data-large-file=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2021/10/header-25760699338-7c17a76ffc-o.jpg?fit=1024%2C410&ssl=1″ loading=”lazy” width=”1024″ height=”410″ src=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2021/10/header-25760699338-7c17a76ffc-o.jpg?resize=1024%2C410&ssl=1″ alt=”HSBC Analistlerinden Altın Yorumları: Kısa Vadede Bunlar Olabilir!” data-recalc-dims=”1″ />

Altın külçesi, traderlar pandemi dönemi teşviklerinin merkez bankaları tarafından ne kadar dizginleneceğini ölçmeye çalıştıkça son zamanlarda dalgalandı. Yüksek enerji fiyatları ve hırpalanmış tedarik zincirleri tarafından yönlendirilen devam eden enflasyon, faiz artırımlarının beklenenden daha erken gelebileceği endişelerini ateşledi. Bunun, altın için acı verici bir beklenti olduğuna dikkat çekiliyor. Vali Waller, enflasyonun 2022’ye kadar yüzde 2’nin üzerinde kalması durumunda daha erken bir yükselişten yana olacağını söyledi.

Ekonomist: Altın fiyatı önümüzdeki yıl aşağı yönlü baskı görebilir

ABD’li traderlar şimdi Fed’in gelecek yılki Eylül ayı politika toplantısında tam bir faiz artışına yönelik hareket ediyor. Yani piyasanın buna göre fiyatlandığı düşünülüyor. Ancak Avrupa Merkez Bankası hariç dünyadaki merkez bankalarının çoğunun daha hızlı hareket etmesi bekleniyor.

TweetTelegramWhatsApp

kriptokoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!