Facebook kendi kripto para cüzdan uygulaması Novi için pilot uygulamayı başlattı. Ancak düzenleyiciler uygulamanın durdurulması için baskı yapıyor.
Facebook, kendi kripto para cüzdanını başlatmak için dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase ile ortaklık kurdu. Cüzdan için pilot uygulama başlatılırken düzenleyiciler projeyi iptal etmek istiyor.
İçerik Rehberi
Novi Pilot Uygulamayı BaşlattıDüzenleyiciler Baskı Uyguluyor Novi Pilot Uygulamayı Başlattı Facebook, finans sektörüne genişlemek için blok zincirinin gücünden yararlanma arayışından vazgeçmedi. Libra projesinde başarısız olduktan sonra, sosyal medya devi, kripto para cüzdanı Novi’yi piyasaya sürmek için Coinbase ile bir ortaklık duyurdu. Lansman henüz test aşamasında. Novi Başkanı David Marcus’tan yapılan resmi bir açıklamaya göre, Facebook, hizmetinin sağlamlığını test etmek isteyen küçük bir grup insanın kullanabileceği bir Novi pilot uygulamasını başlatıyor. Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io’ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz. Novi hizmeti, Amerika Birleşik Devletleri (Alaska, Nevada, New York ve ABD Virjin Adaları hariç) ve Orta Amerika’da bulunan küçük bir Latin Amerika ülkesi olan Guatemala için şu anda kullanılabilir durumda. Novi, kullanıcıların nakit rezervler ve nakit eşdeğerleriyle desteklenen ABD tarafından düzenlenen bir stablecoin olan Pax Dollars göndermesine ve almasına izin verecek. Fonlar Coinbase Custody tarafından tutulacak ve kullanıcılar Pax Dolarını anında fiat para birimine çevirebilecekler. Öte yandan Facebook, dünya çapında 1,7 milyarlık bir segment olan bankasız nüfusa hitap etmek için kripto para birimini başlatmaya karar verdiğini açıkladı. Facebook, Novi kullanımının havaleler ve günlük finansal işlemler için verimli, uygun maliyetli ve başarılı bir alternatif sunabileceğine inanıyor. Ayrıca Facebook, ayrı bir blockchain başlatma hayallerinden vazgeçmediklerini de vurguladı. Öte yandan Facebook, teknik yönlere ek olarak, ABD makamlarından tüm hizmetlerini bir tür Libra evrimi olarak doğan yerel bir blok zinciri olan Diem’e geçirmek ve tüm yasal gereklilikleri yerine getirmek için çalıştıklarına dair güvence verdi. Düzenleyiciler Baskı Uyguluyor Facebook’un kripto para birimi alanındaki hamlesi inişli çıkışlı oldu. Cambridge Analytica skandalları ve diğer büyük kişisel veri sızıntıları, Facebook ve Finansal Hizmetler’den bahsetmeye yönelik herhangi bir girişimi engellemeye istekli olan düzenleyiciler arasında alarmı artırdı. Facebook bu baskıların farkında. Dolayısıyla Facebook Novi hesaplarının ayrı tutulduğuna ve cüzdanın güvenliğe önem verilerek oluşturulduğuna dair güvence verdi.
“Novi müşterileri için gizliliğin en önemli konu olduğunu biliyoruz, bu nedenle bizim için her zaman akılda kalacak. Hassas finansal bilgileri şifreleyerek kişilerin bilgilerinin güvenliğine ve gizliliğine öncelik veriyoruz… Bir işlemin yetkisiz olduğunu belirlersek, bir kişinin Novi bakiyesine tam bir geri ödeme sağlıyoruz. Kişilerin Novi hesapları ve Facebook hesapları ayrıdır.”
Ancak bu, kripto karşıtı Elizabeth Warren ve Facebook’un duyurudan birkaç saat sonra projeyi iptal etmesini talep eden diğer 4 senatörden oluşan bir komite gibi bazı düzenleyiciler için yeterli değildi. ABD Senatosu web sitesinde yayınlanan bir mektuba göre, senatörler Facebook’un güvenilmez olduğunu ve Diem’in başlatılmasının ABD’nin finansal istikrarı için riskli olabileceğini düşünüyorlar:
“Maalesef, Facebook’un dijital bir para birimi ve ödeme ağı izleme kararı, şirketin “hızlı hareket etme ve işleri bozma” (ve çoğu durumda, bunu yapmak için Kongre’yi yanıltma) bir başka örneğidir … Facebook’un yönetilmesine güvenilemez. Mevcut riskleri yönetme ve tüketicileri güvende tutma yeteneğinin tamamen yetersiz olduğu kanıtlanan bir ödeme sistemi veya dijital para birimi. Novi pilot uygulamanızı derhal durdurmanızı ve Diem’i piyasaya sürmeyeceğinizi taahhüt etmenizi rica ederiz.
Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.