banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Kayıp Bitcoin’leri Anıyoruz: Kaybolan BTC’lerin Aslında Büyük Önemi Var!

Kayıp Bitcoin’leri Anıyoruz: Kaybolan BTC’lerin Aslında Büyük Önemi Var!

Kayıp Bitcoin’leri Anıyoruz: Kaybolan BTC’lerin Aslında Büyük Önemi Var!
Kayıp Bitcoin’leri Anıyoruz: Kaybolan BTC’lerin Aslında Büyük Önemi Var!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çeşitli sebepler ile kayıp statüsüne yerleşen Bitcoin’lerin (BTC) aslında kripto para piyasasında oldukça önemli bir işlevi var. 

10:15
22 Eylül 2021

Kripto para ekosisteminde çeşitli sebeplerle kayıp Bitcoin’lerin olduğu bilinen bir gerçek. Ancak elde edilen veriler, kayıp Bitcoin (BTC) sayısının, 2140 yılına kadar piyasaya sürülecek olan BTC sayısından fazla olması dikkatleri çekiyor. Chainalysis tarafından hazırlanan 2020 raporu beş ya da daha fazla yıldan beri hiç hareket etmeyen Bitcoin miktarının 3,7 milyon adet olduğunu ortaya koyuyor. 2140 yılına kadar piyasaya sürülmesi beklenen BTC miktarı ise yaklaşık olarak 2 milyar.

“Bitcoin’lere Saygılarımı Sunuyorum”Hem İnsan Hatası Hem Diğer HatalarKüresel Benimsenme “Bitcoin’lere Saygılarımı Sunuyorum” Son zamanlarda kripto para ekosisteminde çok sayıda popüler ismin kayıp olarak nitelendirilebilecek Bitcoin’lerin söz konusu edildiğini görüyoruz. Örneğin; piyasada The Moon olarak tanınan analist Carl Runefelt Twitter’dan yaptığı bir paylaşımda kayıp Bitcoin’lere saygılarını sunduğunu dile getirdi. Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io’ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz. “The Moon” konuyla ilgili olarak, kayıp Bitcoin’lerin her ne kadar bir talihsizliğe kurban gittiğini düşünse de, geri kalan BTC’lerin bu sayede daha değerli hale geldiğini ifade ediyor. Bu noktada Dogecoin yaratıcısı Billy Markus, borsalar yoluyla mı yoksa unutulan şifreler ve anahtarlar nedeniyle mi daha fazla kripto paranın kaybolduğunu merak ettiğini dile getirdi. Hem İnsan Hatası Hem Diğer Hatalar Hack girişimleri ve dolandırıcılık faaliyetlerinin yanı sıra, insanların unutkanlığı, bozulan sabit diskler, silinen cüzdanlar ve diğer bazı hatalar nedeniyle birçok coin kalıcı olarak kayboldu. Bu, hala madenciliği yapılmamış Bitcoin arzını daha kıt hale getiriyor ve Runefelt’in belirttiği gibi, kalan arz için talebi artırıyor. Buna ek olarak Bitcoin on-chain analisti Willy Woo, yakın zamanda Bitcoin’in tedarik dağıtımını analiz etti ve borsalardaki spekülatif stokların azaldığı sonucuna vardı. Woo’ya göre balinalar, bir yükseliş hissiyatında oldukları için hala satı almaya devam ediyor. Peki, kayıp Bitcoin’lerin kurtarılması için ileride harekete geçmek gerekebilir mi? Küresel Benimsenme Her ne kadar merkezi finans, son zamanlarda popüler olan DeFi’nin kullanıcıları arasında popüler olmasa da şu anda bankalar ve kart kuruluşları, şifre kayıpları konusunda kullanıcılarına daha fazla yardım seçeneği sunuyor gibi görünüyor. Bitcoin‘in uluslararası piyasaya sürülmesi söz konusu olduğunda ise hükümetler gibi merkezi otoritelerin de benzer yöntemler sunmak için devreye girmesinin gerekebileceği düşünülüyor. Ancak bu da Bitcoin’in merkezsiz olma mücadelesini yeniden gündeme getirir. Billy Markus ise kripto yatırımcılarına hem kripto borsasında hem de merkezi olmayan bir cüzdanda kripto para kaybetmenin mümkün olduğunu hatırlattı ve şu sözleri kullandı:

Evet, kesinlikle kripto paralarınızı bir borsada bırakmayı savunmuyorum, sadece insanların kriptolarını birçok şekilde kaybettiğini söylüyorum. İnsanlara cüzdan kullanmalarını öneriyorsanız, ‘sorumlu olun, güvenli tarafta kalın, anahtarınızı yedekleyin’ gibi uyarılar da yapmalısınız.

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!