banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. ING Türkiye: Kripto Paralar En Popüler Beşinci Tasarruf Aracı

ING Türkiye: Kripto Paralar En Popüler Beşinci Tasarruf Aracı

OVP’ye Göre Dijital Lira İçin Pilot Çalışmaları Devam Edecek
OVP’ye Göre Dijital Lira İçin Pilot Çalışmaları Devam Edecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ING’nin araştırmasına göre Türkiye’de tasarruf yapmak için kripto paraları tercih edenlerin oranı bir önceki döneme kıyasla iki kat arttı.

ING, Türkiye’deki tasarruf eğilimleri ile ilgili yaptığı araştırmanın 2. çeyrek sonuçlarını bu hafta paylaştı. Türkiye’de tasarruf sahibi olup da tasarruf aracı olarak kripto paraları tercih edenlerin oranı, bir önceki döneme kıyasla %5’ten %10’a çıktı. Rapor hazırlanırken toplamda 26 ilden, 2.400 kişiyle görüşüldü. Yastık altı altın ve nakit (TL + döviz) ve bireysel emeklilik fonları, %21’er oy alarak en çok tercih edilen iki araç oldu. Kripto paralar, sıralamada TL vadeli hesap ile birlikte 5. sırayı aldı. ING Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kırmızı, “Araştırma sonuçları, kripto paraların bir yatırım aracı görüldüğüne ve bu trendin daha da artan bir ivme ile devam edeceğine işaret ediyor.” dedi. Genel olarak tasarruf sahipliği oranı %18,3 olurken, tasarruf yapanların birincil gerekçesi “geleceğe yatırım”, ikincil gerekçesi ise “çocuklarım için” oldu. Tasarruf yapmayanların %80’i, “tasarruf edecek yeterli gelirinin olmadığını” belirtti.

Görsel: Türk lirası ve Atatürk (Jon Smith, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Kripto ParaTürkiye

koinbulteni.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!