banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. OpenSea Herkesin Güvenini Zedeledi! Yaptıkları Şey Şok Etti!

OpenSea Herkesin Güvenini Zedeledi! Yaptıkları Şey Şok Etti!

OpenSea Herkesin Güvenini Zedeledi! Yaptıkları Şey Şok Etti!
OpenSea Herkesin Güvenini Zedeledi! Yaptıkları Şey Şok Etti!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Herkesi şaşırtan gelişme OpenSea platformuna olan güveni de zedeledi.

20:24
15 Eylül 2021

Tüm NFT pazarının neredeyse %95’ini elinde tutan OpenSea çok can sıkıcı bir konuyla gündeme geldi. Hacim anlamında en büyük pazar yeri olan platform toplam hacim %95’ten fazlasını oluşturuyor. Ethereum ağının en büyük tüketicisi konumuna yükselen marka “fırsatçı çalışanlarıyla” gündeme oturdu. İddialar son derece korkunç ve OpenSea tarafından doğrulandı.

Fırsatçı Çalışan ve Yaptıkları6 Milyon Dolardan Fazla Kazandı Fırsatçı Çalışan ve Yaptıkları OpenSea’nin ürün müdürü olarak görev yapan Nate Chastain platformdaki yetkisini kullanarak NFT yatırımcılarını manipüle etti. Fiyatını şişirdiği NFT parçalarını ana sayfada listeleyen Nate Chastain insanların bunları fahiş fiyatlardan almasını sağladı. OpenSea her gün milyonlarca yatırımcıyı ağırlıyor ve ana sayfada listelenen ürünler elbette daha fazla insanın dikkatini çekiyor. Bir Reddit kullanıcısı, bu durumu fark etti ve incelemeye başladı. Dailydust Collection’a ait bir parça Chastain tarafından 0,25 Ethereum karşılığında alındı. Kısa süre sonra aniden ana sayfada listelendi. Çok sayıda yatırımcının gözüne sokulan parça 1,5 ETH karşılığında hızla satıldı. Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io’ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz. 6 Milyon Dolardan Fazla Kazandı 8BTC News tarafından Twitter üzerinden duyurulduğuna göre Nate Chastain yaptığı istismar ile 6 milyon dolardan fazla haksız kazanç elde etti. OpenSea bugün sosyal medyada dolaşan iddialara açıklama yapmak zorunda kaldı ve şunları söyledi.

“Bu gerçekten inanılmaz ve hayal kırıklığına sebep olduğunun farkındayız. Bu davranış ekip olarak değerlerimize ters düşüyor. Bu konuyu son derece ciddiye alıyor ve kapsamlı incelememize devam ediyoruz”.

Sadece ağustos ayında 4 milyar dolar değerinde satış yapılan platformda şirket personellerinin NFT ticareti yapması aslında yasak. Şirket bu gibi istismarları ön görerek böyle bir kural koymuş. OpenSea bu kuralı çiğneyen personeliyle alakalı yeni bir açıklama yapmadı. Devam eden inceleme sonrasından ilgili müdürün şirketten kovulması bekleniyor. OpenSea öngörülemez şekilde büyüyen NFT ekosistemindeki talebi karşılayabilmek için hızla yeni personeller alıyor. Hatta NFT alanında uzman personellere daha kolay kavuşabilmek için bir referans programı da başlattı. Şirkete gönderilen referansların iş başı yapması halinde tavsiye eden kişiye 3.500 dolar veriliyor. Ancak son olaydan sonra OpenSea istihdam konusunda daha seçici olacaktır. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!