banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. 7500 Bitcoin’i çöpe atan yatırımcıdan 11 milyon $’lık yeni plân

7500 Bitcoin’i çöpe atan yatırımcıdan 11 milyon $’lık yeni plân

7500 Bitcoin’i çöpe atan yatırımcıdan 11 milyon $’lık yeni plân
7500 Bitcoin’i çöpe atan yatırımcıdan 11 milyon $’lık yeni plân
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

36 yaşındaki mühendis James Howells yaklaşık 9 yıl önce kaybettiği 7500 Bitcoin tutan hard-diskini bulmak için yeni bir yöntem buldu. Howells, ABD’li Boston Dynamics şirketinin geliştirdiği ve son dönemde hayvanların düzene sokulmasından güvenlik önlemi sağlanmasına ve devriye gezilmesine kadar birçok organizasyonda kullanılan robot köpekleri kullanmak istiyor.

Tanesi 75 bin dolar olan iki robot

Gallerli 36 yaşındaki Howells, tanesi 75 bin dolar olan robot köpeklerden iki take alıp, toplamda 11 milyon dolar masraf yaratacak olan projeyi başlatmayı hedefliyor. İki robot alınmasının sebebi ise birinin şarj olurken diğerinin çalışacak olması… Verdiği bir röportajda konuşan Howells, köpeklerin, kameraları sayesinde hem güvenliği sağlayacağını hem de kaybolan hard-diskini arayacaklarını söyledi.

Teklifler hep reddedildi

Şu ana kadar iki girişim şirketinden bu konuda teklif aldığını belirten Gallerli şanssız yatırımcı, önerisinin Newport şehri belediyesi tarafından kabul edilmesi durumunda robotlardan birinin adını Hal, diğerinin ise Satoshi koyacak. Bilindiği üzere Hal Finney, Bitcoin’in yaratıcısı konumundaki Satoshi Nakamoto’yla birlikte ilk Bitcoin işlemini gerçekleştiren kişi olarak biliniyor. Bazılarının Satoshi olduğu yönünde de iddialarda bulunduğu Finney, 2014 yılında ALS hastalığından ötürü hayatını kaybetmişti. Howells’ın tekliflerini sürekli olarak reddeden belediye yetkilileri ise, izin vermeme sebebi olarak, yaşanabilecek sağlık ve çevresel sorunları gösteriyor.

 

Boston Dynamics şirketinin Spot adlı robotları 2020’de çıkmıştı

Kayıp Bitcoin’ler nasıl bulunacak?

Yüzmilyonlarca dolarlık Bitcoin’lerini senelerdir çöplükte aramak için belediyeden izin almaya çalışan Howells, büyük bir alanda yıllar önce kaybolmuş bir hard-diski nasıl bulacağı konusunda ise daha önce şu açıklamayı yapmıştı:

“2013 yılında çöp alanı genel bir çöplük olarak kullanılıyordu. Sonra seri numarası verilerek farklı bölümler oluşturuldu. Bu bölümlerde çukurlar açılıp her çukura da referans numaraları verildi ve çöpler buralara gömüldü. Dolayısıyla eğer belediye kayıtlarına ulaşabilirsem, cihazımı çöpe attığım haftayı bulabilir ve onun içinde olduğu çöplüğün numarasına ulaşıp, çukurun referans numarasını da elde edebilirim”

Bitcoin, Kasım ayında 69 bin dolara yükseldiğinde Howelss’ın BTC’lerinin toplam değeri de 500 milyon doların üzerine çıkmıştı.

Haber Kaynak: uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!