2008 Krizini Bildi! Hayatı Film Oldu! Ünlü İsimden Uyarı: Bitcoin, Borsa..!
2008 Krizini Bildi! Hayatı Film Oldu! Ünlü İsimden Uyarı: Bitcoin, Borsa..!

2008 Krizini Bildi! Hayatı Film Oldu! Ünlü İsimden Uyarı: Bitcoin, Borsa..!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2008’deki ABD finansal krizini önceden bilerek büyük paralar kazanan ünlü yatırımcı Michael Burry finansal piyasaların durumu hakkında bir kez daha endişe veren bir tablo çizdi.

16:43
26 Mayıs 2022

Okuma Süresi: 2 Dakika 2008’deki finansal krizi önceden bilerek büyük paralar kazanan ve ”The Big Short” filmine konu olan ünlü yatırımcı Michael Burry, finansal piyasaların durumu hakkında bir kez daha endişe veren bir tablo çizdi.

İçerik Rehberi

”Yeni Bir Uçak Kazası, Geliyor”Burry’den Bitcoin Uyarısı: Balon ”Yeni Bir Uçak Kazası, Geliyor”

Burry,  New York Magazine’de verdiği bir röportajda, 2008’deki ekonomik krizini uçak kazasına benzetmişti.  Ünlü yatırımcı, dün paylaştığı tweet’te mevcut piyasa koşullarından endişe duyduğunu ve tekrar bir uçak kazasını izliyormuş gibi hissettiğini belirti. Burry,  ayrıca yaptığı açıklamada, piyasaların balon içerisinde olduğunu düşündüğünü ve bazı hisse senetlerinin aşırı değerli göründüğünü ortaya koydu.

   ABD ve Avrupa Birliği ülkelerindeki yüksek enflasyon rakamlarının merkez bankalarını faiz oranlarını artırmaya zorlaması, hisse senetlerini ve kripto para piyasasını derinden etkiledi. Orta vadede daha fazla faiz artışı beklenirken, kripto paralar da dahil olmak üzere riskli varlıklar büyük satış baskısı yaşıyor. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq, 2022’de %27 düşerken, Bitcoin ise %39 değer kaybetti. BTC, geçen yıl 10 Kasım’da tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmasından bu yana %58 oranında düştü. TIAA Bank dünya piyasaları başkanı Chris Gaffney Bloomberg ile yaptığı röpörtajda şunları söyledi:
 Piyasalar, şu anda kripto paralar gibi spekülatif dinamiklere dayayan varlıklar için büyük risk teşkil ediyor

Burry’den Bitcoin Uyarısı: Balon Michael Burry, Kasım 2021’de yatırımcıları uyararak, mevcut balonun en büyüğü olduğunu iddia etmişti. Burry’nin uyarısı kripto para piyasası için de geçerli idi. Bitcoin, o dönemde zirveye ulaştıktan sonra büyük düşüş yaşadı. Burry, en çok 2007 ve 2010 yılları arasında meydana gelen ve yüksek faiz oranlarının neden olduğu mortgage krizini öngören ve bundan kar eden ilk yatırımcı olarak biliniyor. Burry, Kasım’da ”Bu, öngördüğüm üçüncü ve en büyük balon olacak”ifadesini kullanmıştı.

Ünlü yatırımcı, ayrıca Ekim ayında, ”kripto para birimlerinin bir balonun içinde olduğuna inanıyorum” açıklamasını yapmıştı. Bununla birlikte, CNBC ile yaptığı bir röportajda, yine benzer açıklamalarda bulunmuştu. Yönetici, kripto para piyasasının trilyon dolarlık piyasa değerini kaybedeceğini ve kaotik bir ortamın çıkacağını tahmin etmişti. Mevcut durum göz önünde bulundurulduğunda Burry’nin yine haklı çıktığı görülebilir.

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

CryptoTurkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!