Blockchain odaklı girişimler baskı görmeye devam ediyor.
Ekosistemin genişlemesiyle birlikte dev şirketler pazardaki yerini almaya başladı. Ancak düzenleyici baskı artmaya devam ediyor. Ajunews’te yer alan bir rapora göre, Güney Kore’nin Web 3.0 projelerine odaklanan lider risk sermayesi şirketi Hashed, Ulusal Vergilendirme Servisi (NTS) tarafından soruşturma altına alındı.
İçerik Rehberi
Vergi SoruşturmasıHashed İçin Özel Soruşturma Vergi Soruşturması Raporda, soruşturmanın, şirketin geçmişine odaklanan düzenli bir sorgudan ziyade derinlemesine bir inceleme olduğu belirtildi. Hashed için vergi soruşturması, son 200 milyon dolarlık Web 3.0 yatırım turundan sonra geldi. 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz. Birçoğu, blockchain risk sermayesi şirketinin vergi kaçakçılığı nedeniyle soruşturulduğuna inanıyor. NTS, soruşturmanın doğası hakkında herhangi bir netlik sunmayı reddetti, ancak yetkililerden biri şunları söyledi:
“Tek tek şirketlerle ilgili vergi soruşturmalarıyla ilgili bilgileri doğrulayamıyoruz. Ancak, küçük görünen küçük işletmeler hakkında özel bir vergi soruşturması başlatmak, şirketin CEO’su tarafından rüşvet fonu toplama veya vergi kaçırma ile ilgili olabiliyor”.
Yani soruşturmanın niyeti vergi kaçakçılığı veya rüşvet ile ilgili olabilir. Hashed İçin Özel Soruşturma 2017 yılında kurulan şirket, VC grubu markalar arasında Güney Kore’de lider konuma yükseldi. Birinci nesil sanal varlık yatırım firması olan Hashed son üç yılda gelirlerinde kademeli bir düşüş gördü. Endüstri uzmanları ayrıca, NTS‘nin Hashed gibi küçük bir firma hakkında özel bir soruşturma yürütmesinin oldukça sıra dışı olduğunu iddia etti. Güney Kore düzenleyicisi kripto paralarla alakalı tutumunu sertleştiriyor ve çalışmaları sıkılaştırıyor. Güney Kore, kripto düzenleme uygulaması açısından önde gelen ülkeler arasında yer alıyor. Herhangi bir ICO türüne genel bir yasak koyan ilk ülkeydi, aynı zamanda kripto firmaları için yeni AMLD5 düzenlemelerini uygulayan ilk ülkeler arasındaydı. Ülke ayrıca, uzmanlar tarafından dile getirilen endişeler nedeniyle yakın zamanda bir yıl ertelenen mevcut vergi kuralları dışında kripto kazançlarına %20 vergi uygulayan ilk ülke oldu. Güney Koreli düzenleyicilerin de kripto vergi kazançlarına benzer şekilde düzenlenemeyeceğine inandıkları için NFT’lere vergi koymaya çalıştıkları bildiriliyor. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.