Fantom Blockchain’in yerel altcoini FTM, en büyük merkeziyetsiz borsalarından (DEX) birinin hack saldırısına maruz kalmasının ardından ani bir düşüş yaşadı.
FTM fiyatı son 24 saatte %23.77 değer kaybetti ve bu yazının yazıldığı anlarda 0.30 dolardan işlem görüyor. Bugün yaşanan kayıplar ile birlikte altcoin bu hafta değerinin yarısından fazlasını yitirmiş oldu.
FTM tokeninin yaşadığı düşüşü gösteren fiyat zaman grafiği.
Fantom’un en büyük DeFi borsalarından biri olan SpiritSwap, yaptığı resmi açıklamasında platformlarına bir saldırı gerçekleştiğini doğruladı.
Kayıp miktar her ne kadar 18.000 dolar gibi cüzi düzeyde olsa da borsa, hırsızlığın devam etmemesi için operasyonlarını durdurmak zorunda kaldı.
SpiritSwap bu yazının yazıldığı anlarda halen borsada herhangi bir işlem yapılmasına izin vermiyor.
URGENT ANNOUNCEMENT
SpiritSwap has been compromised. At this stage early diagnosis is suggesting a hacker has exploited AWS where they have changed the swap parameters so swaps go to a specific address. We have caught this early and at this time only $18,000 has been lost.
— SpiritSwap (@Spirit_Swap) May 13, 2022
Son Üç Ayda Dört Fantom Hack’i Yaşandı
SpiritSwap’a yapılan saldırının boyutu sınırlı olsa da bu Fantom ağına son üç ayda gerçekleştirilen dördüncü büyük saldırı oldu.
Nisan ayında Deus Finance platformu hedef alınmış ve 13 milyon doların üzerinde zarar yaşanmıştı.
Deus Finance platformu benzer şekilde Mart ayında da saldırıların kurbanı olmuştu. Öncesinde ise FTM tabanlı bir protokol olan Fantasm bir saldırı sonucunda 2.6 milyon dolar kaybetmişti.
Yaşanan saldırılar sonrasında FTM altcoini 2022 yılında şimdiye kadar %86 değer kaybetti.
SpiritSwap Hack Olayı Altcoinlere Yapılan Daha Büyük Saldırının Parçasıydı
SpiritSwap bu hafta saldırıların hedefi olan tek proje değildi. Domain hosting sağlayıcısı Godaddy’den kaynaklanan bir açık nedeniyle birkaç büyük kripto para projesinin daha saldırıya uğradığı tespit edildi.
Saldırıya uğrayanlar arasında Polygon tabanlı merkeziyetsiz borsa QuickSwap da vardı.
Bu borsa, fonların çalınmasını engellemek için swap işlemlerini askıya aldı. Platforma göre kullanıcı fonları ve likidite havuzları saldırılardan hasar görmedi.
İddialara göre bu saldırıları gerçekleştiren hacker Godaddy’nin hesap kurtarma metodunu kullanarak bazı DeFi web sitelerinin kontrolünü ele geçirmiş olabilir.
*Yatırım tavsiyesi değildir.
Yorumlar kapalı.