Dünyanın en büyük elektronik şirketlerinden birisi olan Sony yaptığı son hamleyle birlikte NFT’lerin varlığını kabullendiğini yineledi.
Okuma Süresi: 2 Dakika Yapılan başvuruya göre Sony Music, Columbia Records logosunu Non Fungible Token (NFT) olarak medya için kullanmak üzere bir ticari marka başvurusunda bulundu. Başvurunun kabul edilmesi halinde marka, Sony Music’in ikonik logosunu müzik ve podcast prodüksiyonunun yanı sıra sanatçı yönetimi ve dağıtım hizmetleri için de kullanmasını sağlayacak. 1980’lerin sonundaki bir satın almadan bu yana markanın sahibi olan Sony’nin mevcut çabaları, dijital tekliflerini meşrulaştırmak için daha büyük bir çabayı temsil ediyor. Logonun tanımı başvuruda, aşağı bakan düz bir çizgi ve açılı başka bir düz çizgi üzerinde oturan eş merkezli daireler olarak yapılmış.
İçerik Rehberi
Başvuru BilgileriSony NFT’leri Başvuru Bilgileri Başvuruya göre Sony Music, NFT’ler tarafından onaylanacak olan hem canlı hem de stüdyoda kaydedilen indirilebilir ses ve video kayıtları için logoyu kullanabilecek. Bu durum aynı zamanda canlı performanslarla ilgili resim, sanat eseri, metin ve ses gibi indirilebilir multimedya için de geçerli olacak ve bunlar da NFT’ler tarafından onaylanacak. Logonun müzik prodüksiyonlarında kullanımının yanı sıra, eğlence pazarlama hizmetleri ve tanıtımında kullanımı da geçerli olacak. Başvuruda, logonun esas olarak sanatçılarının pazarlanması ve reklamı ile müzik, ses ve video kayıtlarının tanıtımı için kullanılacağı belirtiliyor. Bu durum distribütörlük hizmetleri için de geçerli olacak. Logo sadece müzik alanında kayıt, prodüksiyon ve post-prodüksiyon hizmetleri niteliğindeki eğlence hizmetleri için değil, aynı zamanda çevrimiçi eğlence sağlamak için de kullanılacak. Bu, yalnızca müziğe dayalı indirilemeyen ses ve görsel-işitsel kayıtları değil, aynı zamanda podcastleri de içerecek. Sony NFT’leri Bu, bu yılın başlarında NFT’lerle çalışmış olan Japon elektronik şirketi için bir ilerlemeye işaret ediyor. Mayıs ayında Sony, merkezi olmayan bir video akış ağı olan Theta blok zincirinin yaratıcıları Theta Labs ile ortaklık kurmuştu. Duyuruya göre Sony, ilgili bir sürümü meşrulaştırma adına 10 adet “Tikky Guy” NFT’si çıkarmayı planladı. NFT’ler, artırılmış gerçeklik ve 3D geliştirmeler gibi teknolojilerden yararlanan bir tablet olan Sony Spatial Reality Display’i (SRD) tanıtmak için oluşturuldu. Bu işbirliği sayesinde Sony, sektör gelişmeye devam ederken NFT sektöründe de kendine bir yer edinmeyi umuyor. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Haber Kaynak: coin-turk.com
Yorumlar kapalı.