Tüm dünyayı etkileyen pandemi döneminde, birçok dine mensup insan aktif olarak ibadethanelere gidemedi. Dini adamlar çözümü Netaverse’de buluyor.
Tüm dünyayı etkileyen pandemi döneminde, birçok dine mensup insanlar ve din adamları dini ibadetleri için aktif olarak ibadethanelere gidemedi. Bazı dini liderler ise, buna bir çözüm olarak Metaverse‘de hizmetler gerçekleştirebileceklerini keşfettiler. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki dini kuruluşlar, Metaverse ve sanal gerçekliği benimsemeye başlıyor. Bu adımla beraber, ibadetini yapmak isteyenler hem evden çıkmamış oluyor hem de Metaverse’de sunulan ibadet yapma, vaftiz ve diğer hizmetlerden yararlanıyor.
İçerik Rehberi
Pandemide Yeni Çözüm: Sanal İbadethaneSanal Gerçeklikte Kurulan Bağ Pandemide Yeni Çözüm: Sanal İbadethane Pandeminin hepimiz için en büyük zorluğu kalabalık mekanlarda riskin daha çok olmasıydı. İbadethanelerde, kalabalığın ötesinde insanlar birbirine yakın bir sosyal mesafede bulunduğundan bu risk daha da artıyor. Ancak iman edenler, dini rutinlerini sürdürmenin bir yolunu mutlaka buluyor. Amerikalı Garret Bernal metaversede dini ritüellerini gerçekleştiren biri olarak karşımıza çıkıyor. 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz. Sanal Gerçeklikte Kurulan Bağ Bernal, başta VR kulaklığı takarken şüpheleri olduğunu söylese de, metaversede ibadet deneyimini yaşıyor. Hatta Bernal, bu deneyimin canlı ve renkli olmasının da ötesinde daha iyi olduğunu düşünüyor. Bernal, kendisini kayalık uçurumların kenarında ve nehirlerin ortasındaymış gibi hissettiğini bildiriyor. Metaverse’de ibadeti keşfeden diğer dindar Amerikalılar, VR‘ın dinlerine bağlı kalmanın bir yolu olduğunu söylüyorlar. Birçok kişi ise VR deneyiminde yaratıcı ile bağ kurarken oluşan hissiyatın, gerçek deneyime göre daha fazla olduğunu söylüyor Bernal’in katıldığı VR kilise hizmeti, eski bir lise öğretmeni ve bir kilisenin papazı olan DJ Soto tarafından yönetiliyor. Soto, Metaverse’ü dini ibadethanelerde kullanma akımını başlatan kişilerin başında geliyor. Ayrıca Soto, ilk yıl katılımın az olduğunu, ancak zamanla cemaatinin yaklaşık 200 kişiye ulaştığını söylüyor. Araştırmacılara göre dini ibadethanelerin geleceği Metaverse’de yatıyor. Dini ibadetlerin Metaverse’de olması, hem Metaverse’ün renkli dünyası hem de fiziksel olarak insanları zorlamamasıyla insanları daha çok çekeceğine inanıyorlar. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.