Kripto para topluluğu arasında şu sıralar en fazla konuşulan konulardan biri Friend Tech. Peki bu yeni ortaya çıkan sosyal medya trendinin detayları neler?
friend.tech, kullanıcıların bir profil oluşturmasına ve takipçilerine kendilerinin “hisselerini” satmasına olanak tanıyan yeni bir zincir içi sosyal uygulama. Birinin hissesini satın alarak, hisse sahipleri o kişiyle özel mesaj alışverişinde bulunabilir ve o kişinin popülerliğinden potansiyel olarak kâr elde edebilir.
Uygulama İçi Görsel
Uygulama, yine kısa bir süre önce piyasaya sürülen Coinbase’in Ethereum katman-2 çözümü Base üzerinde çalışıyor.
friend.tech 10 Ağustos 2023’te piyasaya sürüldü ve kripto topluluğunda hızla ilgi gördü, hatta kullanıcılar davetiye kodlarını almak için birbirleriyle yarıştı. Platform 19 Ağustos itibariyle, başlangıcından bu yana yaklaşık 10 gün içinde 11 bin ETH’yi aşan bir hacme ulaştı, tekil kullanıcı sayısı 39 bini aştı ve kümülatif olarak toplam 51.8 binin üzerinde işlem gerçekleşti.
Platform, diğer iki merkeziyetsiz sosyal ağ deneyi olan TweetDAO ve Stealcam’in baş geliştiricisi Racer (@0xRacerAlt) tarafından geliştirildi.
Platforma erişmek için kullanıcıların bir davet kodu almaları, Twitter hesaplarını bağlamaları ve Base ağına en az 0.01 ETH yatırmaları gerekiyor.
Hissesi Satın Alınarak Katılınan Gruplarda, Grup Kurucusu ve Diğer Üyeler ile Sohbet Edilebiliyor
Uygulamaya girdikten sonra, kullanıcılar kendi gruplarını oluşturabilir veya diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan mevcut gruplara katılabilirler. Her grubun, grup hisselerinin arz ve talebine göre belirlenen kendi hisse fiyatı bulunuyor.
Kullanıcılar, tercihlerine ve beklentilerine bağlı olarak grup hisselerini istedikleri zaman alıp satabilirler. Bir grup hissesi satın almak, hisse sahibine grubun diğer üyeleriyle ve grup oluşturucusuyla sohbet etme olanağı sağlıyor. Bir grup hissesini satmak, sahibinin sermayesini serbest bırakıyor ve gruptan çıkmalarına izin veriyor.
Uygulama ayrıca bir ücret yapısına ve bir puan teşvik sistemine sahip. Bir kullanıcı bir grup hissesini her satın aldığında veya sattığında, %5’ini grubun hisse sahiplerine dağıtılan ve kalan %5’i hazine gelirine giden %10’luk bir ücret öder. Hazine geliri, yeni kullanıcıları davet etmek, popüler gruplar oluşturmak veya geri bildirim ve öneriler sunmak gibi uygulamanın büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunan kullanıcıları ödüllendirmek için kullanılıyor.
*Yatırım tavsiyesi değildir.
Haber Kaynak: www.bitcoinsistemi.com
Yorumlar kapalı.