Facebook, şirket adını değiştirerek Meta olarak yeniden markalaşıyor; ancak öncü sosyal medya platformu için Facebook adını koruyacak. Zuckerberg, şirketin artık “önce Facebook” yerine “önce metaverse” olma yolunda ilerlediğini söyledi. Şirketin metaverse planları; non-fungible tokenlar (NFT), artırılmış gerçeklik ve daha fazlası gibi özellikleri içerecek. İşte detaylar…
Facebook’tan şaşırtıcı karar: Meta oluyor
Mark Zuckerberg, Facebook’un şirket adını Meta olarak değiştireceğini, ancak şirketin imzası olan sosyal medya platformu Facebook’un adını koruyacağını duyurdu. Şirketin hisseleri, 1 Aralık’ta yeni MVRS kodu altında işlem görmeye başlayacak. Dünkü Facebook Connect etkinliğinde Mark Zuckerberg, Facebook’un şirket adını Meta olarak değiştireceğini duyurdu. Bu, Zuckerberg’in sanal bir dünya olarak düşünülebilecek metaverse’e odaklandığını yansıtıyor. Zuckerberg, metaverse ile “orada başka biriyle birlikteymişsiniz gibi” hissetmenizi istediğini söyledi.
Facebook, yeni bir hisse senedi sembolüne ek olarak, genel merkezindeki başparmak işaretini mavi bir sonsuzluk işaretiyle değiştirdi. Zuckerberg, isim değişikliği hakkında şunları söyledi: “Şu anda markamız tek bir ürünle o kadar sıkı bir şekilde bağlantılı ki, bırakın gelecekte, bugün yaptığımız her şeyi temsil etmesi bile mümkün değil,” ifadelerini kullandı.
Zuckerberg’ün NFT planları da var
Facebook’un sanal ve artırılmış gerçekliğe odaklı canlı yayınında Zuckerberg, hedeflenilen sanal dünyanın bir demo videosunu göstermenin yanı sıra metaverse’ün neleri içereceği hakkında daha fazla bilgi verdi. Şirket şimdiden Horizon adlı metaverse için bir sosyal platform kuruyor ve test sürecini sürdürüyor. Ayrıca, yıllardır Oculus kulaklıkları için VR geliştiriyor. Oculus, gelecekte de bir “Meta” ürünü olarak yeniden markalanacak.
Pazartesi günkü kazanç çağrısında Zuckerberg, Meta’nın metaverse zaman çizelgesine ilişkin beklentileri belirledi ve bu şirketin “on yıllık sürenin sonuna kadar” büyük bir “gerçek iş hikâyesi” anlatamayacağını söyledi. “Bu çalışmayı misyonumuz için kritik olarak görüyorum çünkü bir varlık hissi vermek… Bu, çevrim içi deneyimlerin en önemli amacıdır,” ifadelerini kullandı.
TweetTelegramWhatsApp
Yorumlar kapalı.