Ethereum Name Service (ENS) Geliştiricileri, Fiyat Düzenlemesi Üzerinde Çalışıyor
Ethereum Name Service (ENS) Geliştiricileri, Fiyat Düzenlemesi Üzerinde Çalışıyor

Ethereum Name Service (ENS) Geliştiricileri, Fiyat Düzenlemesi Üzerinde Çalışıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum Merge güncellemesi adım adım yaklaşırken, Ethereum Name Service (ENS) için bir fiyat düzenlemesi üzerinde de çalışılıyor.

ENS hizmetindeki güncelleme ile fiyat çeşitlendirmelerinin değişmesi bekleniyor. Güncelleme ile şahıslara, şirket isimlerine ve genel terimlere farklı fiyatlandırmalar yapılacak.

Ancak ENS baş geliştiricisi Nick Johnson, ücretlendirme politikasından memnun değil. Johnson, ücretlerde bir dizi ayarlamanın yapılması gerektiğine inanıyor.

Johnson, piyasaya bağlı bir serbest fiyatlandırma mekanizmasının sadece gelir geçer terimlere odaklanabileceğini düşünüyor. Geliştiriciye göre özel şirket veya insan isimleri için serbest fiyatlandırma pek sağlıklı olmayabilir.

ENS geliştiricisi, ayrıca 1 veya 2 harfli alan adları için de alan adlarının açılma durumunu sosyal medyada tartıştı.

Başka bir geliştirici, Jeff Lau ise üç harfli alan adlarının çok hızlı tükeneceğini belirtti.

Realistically we couldn't think of a way to have a self perpetuating pricing system without intervention and create a ungameable pricing system. So finally after much discussion we decided to keep prices accessible, but still charge more for shorter domains.

— jefflau.eth (@_jefflau) September 9, 2022

Yeni ENS güncellemesine göre, asıl alan sahibi alan adının değerine göre bedel ödemeye devam edecek. Alt alan adı sahipleri ise, üst alan adının mülkiyeti değişse bile olumsuz bir durumla karşılaşmayacak.

Ethereum’un mucidi Vitalik Buterin, Twitter’daki takipçilerine ENS ücretlendirmeleri için makul fiyatın ne olduğunu sormuştu.

What is a fair price that someone should have to pay to register and unconditionally guarantee ownership of a 5-letter .eth domain for 100 years?

— vitalik.eth (@VitalikButerin) September 4, 2022

Kullanıcıların çoğunluğu, 100 doların altında bir fiyatlandırmayı uygun gördü.

Buterin ise toplulukla aynı şekilde düşünmüyor. Buterin, ankete vermiş olduğu yanıtta bu fiyatın “çok ucuz” olduğunu savundu.

Haber Kaynak: www.bitcoinsistemi.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

CryptoTurkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!