Bosch, imalat makinelerinde olası arızaları önceden tahmin etmek için İngiltere’nin Cambridge şehrinde bulunan yapay zeka laboratuvarı olan Fetch.ai tarafından oluşturulan merkezi olmayan bir makine öğrenimi ağı kullanacağını duyurdu.
Alman üretim ve teknoloji şirketi olan Bosch, imalat makinelerinde olası arızaları önceden tahmin etmek için İngiltere’nin Cambridge şehrinde bulunan yapay zeka laboratuvarı olan Fetch.ai tarafından oluşturulan merkezi olmayan bir makine öğrenimi ağı kullanacağını duyurdu.
İçerik Rehberi
Arızalar Önceden Tespit Edilebilecekİlk Anlaşma 2019 Yılında Yapıldı Arızalar Önceden Tespit Edilebilecek Bosch araştırma ekibi Fetch.ai Toplu Öğrenme Ağı üzerinde makine öğrenimi denemeleri başlatacak. Denemeler, Bosch’un üretim operasyonlarının verimliliğini artırmak için makinelerdeki olası arızaları gerçekleşmeden önce tahmin edebilmek için sistemin fizibilitesini ve etkinliğini değerlendirmeyi amaçlıyor. Fetch.ai Toplu Öğrenme Ağı, tarafların temel verileri paylaşmadan veya bireysel katılımcılardan herhangi birine tüm verileri aktarmadan makine öğrenimi modellerini eğitmek için birlikte çalışmasına olanak tanıyan bir araçtır. Fetch.ai kullandığı teknoloji sayesinde makinelerin ağı özel verilerden öğrenmesi için blok zinciri teknolojisini ve AI öğrenme yeteneklerini kullanıyor. 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz. İlk Anlaşma 2019 Yılında Yapıldı Yeni teknolojilerin araştırılmasına ve uygulanmasına odaklanan Bosch Research, 2019’da Fetch.ai ile ilk iş birliğine girdi ve 2021’in başlarında Fetch test ağına bir node(düğüm) yerleştirdi. Makinelerin arızalanmasından kaynaklanan bakım sorunlarının üretim süreçleri üzerinde önemli etkileri olabilir. Deloitte’un araştırmasına göre, planlanmamış arıza süreleri, endüstriyel üreticilere her yıl tahmini 50 milyar ABD dolarına mal oluyor. Fetch.ai CTO’su Jonathan Ward yapılan ortaklığın ardından yapmış olduğu açıklamada:
Ekipman arızalarını belirlemek için makine öğrenimini kullanmak, arızaların çok seyrek meydana geldiği için çözülmesi zor bir sorundur. Toplu öğrenme sistemi, Bosch ekipmanlarını kullanan farklı üreticilerin ham verileri paylaşmadan birbirleriyle bilgi paylaşmasına olanak tanıyor, arızaları tespit etme yeteneklerini büyük ölçüde geliştiriyor ve böylece operasyonlarının verimliliğini artırıyor.
Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.