banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Tayland’ın Finans Otoritesi, Bu Kripto Borsasının Lisansını İptal Etti

Tayland’ın Finans Otoritesi, Bu Kripto Borsasının Lisansını İptal Etti

Tayland’ın Finans Otoritesi, Bu Kripto Borsasının Lisansını İptal Etti
Tayland’ın Finans Otoritesi, Bu Kripto Borsasının Lisansını İptal Etti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SEC, Huobi operasyonlarındaki sistematik aksaklıklara işaret etti.

19:00
6 Eylül 2021

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Maliye Bakanlığı’na dev borsa Huobi’nin ülkedeki işletme lisansının kalıcı olarak iptal edilmesi teklifinde bulundu. Bununla birlikte Tayland SEC, Huobi borsasına ülkedeki hizmetlerinin askıya alınması durumunun devam edeceğini bildirdi. Popüler borsanın müşterilerin varlıklarını iade etmek için üç aylık süresi bulunuyor.

Tayland SEC, Uyarılarda BulunduFinansal Düzenleyici, İlgili Yasalara Uyulmadığı Gerekçesiyle Yaptırımı Uyguladı Tayland SEC, Uyarılarda Bulundu Tayland SEC, popüler kripto para alım satım platformu Huobi’nin aylar önce belirtilen gereklilikleri yerine getirmediği için tam yasaklama kararı aldı. SEC, Huobi ile ilgili son kararında şunları bildirdi:

Huobi, hizmetlerinin askıya alınmasının ardından tüm varlıkları SEC’in kararı aldığı tarihten itibaren kullanıcılara 3 ay içerisinde geri iade etmelidir.

300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz.

SEC, Huobi operasyonlarındaki sistematik aksaklıklara işaret etti. SEC’in Şubat 2021 ve Mart 2021 arasındaki borsaya ilişkin soruşturmasında birtakım problemler ile karşılaştır. Bunun üzerine düzenleyici kurum, Huobi’ye bildirimde bulundu. Müşteri varlıkları, bilgi teknoloji sistemleri ve bazı sistematik kusurlara ilişkin raporda SEC borsayı açıkça uyardı. Nisan ayındaki toplantıda borsa hizmetlerini geçiçi olarak askıya alan SEC, Huobi’nin talep ettiği ek süreleri de platforma sağladığını belirtti. Finansal Düzenleyici, İlgili Yasalara Uyulmadığı Gerekçesiyle Yaptırımı Uyguladı Finans otoritesi, Huobi’den gelen daha fazla uzatma taleplerini kabul etmeyeceğini ve aksaklıkların giderildiğine dair somut kanıtlar sunulmadığı gerekçesiyle platformu kalıcı olarak kapatma kararı aldı. Huobi, belirtilen aksaklıkları istenen zaman dilimi içerisinde destekleyen kanıtlar sunamadı. Bu da Huobi’nin uzatma taleplerinin reddedilmesine yol açtı. Dijital Varlıklar Yasası’nın Dijital Varlık İşletmelerine İlişkin Kraliye Kararnamesi’nin 35. Bölümüi ikinci paragrafı gereğince borsa hizmetlerinin askıya alınması kararlaştırıldı. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!