banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Önemli Gelişme: SEC, Kripto Paralar Konusunda Uyardı!

Önemli Gelişme: SEC, Kripto Paralar Konusunda Uyardı!

Önemli Gelişme: SEC, Kripto Paralar Konusunda Uyardı!
Önemli Gelişme: SEC, Kripto Paralar Konusunda Uyardı!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dijital varlıklar ve kripto paralar ile alakalı bir uyarı yayınladı. SEC duyurusunda, bireysel yatırımcıların dolandırıcılık sebebiyle “yıkıcı kayıplar” yaşamasına dikkat çekildi.

SEC’den kripto paralar ile ilgili uyarı

SEC Yatırımcı Eğitimi ve Savunuculuk Ofisi ve İcra Dairesi Perakende Stratejisi Görev Gücü tarafından paylaşılan duyuru, bireysel yatırımcıların dolandırıcılık nedeniyle karşılaştığı “yıkıcı kayıplara” dikkat çekti. ABD düzenleyicisi, artan dolandırıcılık vakalarına ve istismarlarına ana neden olarak kripto para birimleri de dahil olmak üzere ICO’ların artan popülaritesini gösterdi.

Göz Atın

” data-medium-file=”https://i1.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2021/08/sec.jpg?fit=300%2C300&ssl=1″ data-large-file=”https://i1.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2021/08/sec.jpg?fit=1024%2C681&ssl=1″ loading=”lazy” src=”https://i1.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2021/08/sec.jpg?resize=732%2C486&ssl=1″ alt=”Ripple Davası İçin Son Dakika Gelişmesi: SEC Harekete Geçti!” width=”732″ height=”486″ data-recalc-dims=”1″ />

SEC ayrıca, kripto para birimlerindeki fiyat artışının yatırımcıları cezbedip, dolandırıcılardan şüphelenmemesini sağlayabileceğini söyledi. SEC’in açıklamasında, “Yatırımcılar yeni veya son teknoloji bir şey içeren yatırım fırsatları konusunda daha az şüpheci olabilir veya kaçırma korkusuna (FOMO) kapılabilir,” ifadeleri yer alıyor. Yatırımcıların FOMO’su da, fiyatlardaki son yükselişe bağlanıyor. Yatırımcıların, “çok zengin olma fırsatını” kaçırma korkularının ağır bastığı belirtiliyor.

SEC, BitConnect örneğini verdi

Yatırımcılara yüksek yatırım getirisi vaatleri, belirsiz izin, kayıt durumu, sahte referanslar gibi bazı dolandırıcılık işaretlerine dikkat etmelerini salık veren SEC, BitConnect dolandırıcılığının da altını çizdi. BitConnect, bireysel yatırımcılar için büyük bir kayıpla sonuçlanan bir dolandırıcılık olayıydı ve 2 milyar dolar buhar oldu. Uyarıda, “Platformun yatırımcılara gelen yatırımcı fonları ile para ödediği ve yatırımcıların Bitcoin’ini temsilleriyle tutarlı bir şekilde alıp satmadığı; bunun da platformun çökmesine ve yatırımcıların büyük miktarda para kaybetmesine neden olduğu iddia edildi” dedi.

TweetTelegramWhatsApp

kriptokoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!