banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Ünlü Analist Uyarıyor Cardano (ADA) Akıllı Sözleşmelerinde Ciddi Bir Sorun Var! Düşüşe Hazır Olun!

Ünlü Analist Uyarıyor Cardano (ADA) Akıllı Sözleşmelerinde Ciddi Bir Sorun Var! Düşüşe Hazır Olun!

Ünlü Analist Uyarıyor Cardano (ADA) Akıllı Sözleşmelerinde Ciddi Bir Sorun Var! Düşüşe Hazır Olun!
Ünlü Analist Uyarıyor Cardano (ADA) Akıllı Sözleşmelerinde Ciddi Bir Sorun Var! Düşüşe Hazır Olun!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH)’un yerine geçmek isteyen Cardano (ADA)’nın son derece önemli bir sorunu bulunuyor.

22:20
3 Eylül 2021

Popüler kripto para analistlerinden Tyler Swope kısa süre önce Chico Crypto kanalında bu konuyu takipçileriyle tartıştı. Akıllı sözleşmeler konusunda hangi projenin daha başarılı olacağını ve Ethereum’un tahtına oturacağı değerlendirildi. İşte iki projenin de artı ve eksi yönleri, peki sizce hangisi başarılı olacak? Ethereum (ETH) yüksek gas ücretleri sebebiyle birçok projenin elini yakıyor. Akıllı sözleşme platformu son derece fonksiyonel ve başarılı ancak bir o kadar da pahalı, elbette bu durum geliştiricileri alternatif yollar aramaya itiyor. Bu alternatifler arasında da en çok öne çıkan 2 proje Cardano ve Polkadot oldu.

Cardano (ADA)Haskell SözleşmeleriDeFiPolkadot (DOT) Cardano (ADA) Büyük güncellemeye iki haftadan az bir süre kaldı, net olarak 12 Eylül tarihinde Cardano (ADA) ağının akıllı sözleşmeler için uyumlu hale gelmesi bekleniyor. Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io’ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Alonzo güncellemesi ana ağda gerçekleşecek. İnsanlar Ethereum’dan daha başarılı olacağına inandıkları için Cardano (ADA) alıyor. Bu konuda gaza geldiklerini düşünüyorum”.

Kripto para yatırımcılarının Ağustos ayında yoğun biçimde “söylentiyi satın aldığını” düşünen Swope, güncelleme sonrasında fiyatın bir miktar geri çekileceğine inanıyor. Ancak 12 Eylül tarihine kadar yükseliş beklentisini koruyor ve fiyatın 3 dolar üzerinde tutunabileceğini tahmin ediyor. Öte yandan Swope’a göre Cardano (ADA) ağı Ethereum’u 2 negatif yönü sebebiyle deviremeyecek. Yani akıllı sözleşmeler konusunda beklenen ilgiyi maalesef görmeyecek. Haskell Sözleşmeleri Cardano Plutus yol haritasına göre Alonzo güncellemesiyle birlikte platformda Plutus akıllı sözleşmeleri çalışacak. Plutus platformu Cardano’nun akıllı sözleşmeler bölümüdür. Hem zincir içi hem de dışı kodlama Haskell’de yazılır. Yani Platus akıllı sözleşmeleri Haskell programlarıdır. Ancak şöyle bir sorun var, Ethereum ağında geliştirme yapan yazılımcılar bu dile aşina değil. Bilinmeyen ve öğrenmesi zor bir dilde geliştiricilerden kimse gelişmiş projeler üretmesini bekleyemez. Üstelik bu detay geliştiricilerin Cardano (ADA) ağından kaçmasına sebep olacak. Yazılımcıların neredeyse hiçbiri Haskell ile kod yazmıyor. DeFi Cardano (ADA) ağında çalıştırılması beklenen ciddi bir DeFi uygulaması bulunmuyor. Ağdaki talebin bu yüzden düşük olacağı tahmin ediliyor. Özellikle yüksek kazanç beklentisiyle Cardano (ADA) alan yatırımcıların %99’u Haskell konusuna hakim değil gibi görünüyor. Çünkü yatırımcıların önemli bir kısmı fiyatta uzun vadeli inanılmaz yükselişler ve ağda ciddi aktiviteler bekliyor. Polkadot (DOT) Swope’a göre Polkadot bu konuda daha şanslı görünüyor. EVM uyumluluğu sebebiyle Ethereum (ETH) ağında geliştirme yapan kullanıcılar çok kolay biçimde projelerini taşıyabilecek. Bu konuda Tyler Swope şunları söyledi:

Polkadot ve Kusama ağlarında EVM uyumluluğu son derece iyi Ethereum (ETH) ağından kaçmak isteyen geliştiriciler kolayca sözleşmelerini parachain’e taşıyabilecek. Basit ve sorunsuz görünüyor”.

Polkadot (DOT)’un Substrate SRML modülü geliştirdiğini söyleyen Swope ilerleyen süreçte ağlar arasındaki uyumun daha da güçleneceğini savunuyor. İnternet sitemizde paylaşılan bilgiler hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi içermemektedir. Alacağınız yatırım kararlarını kendi araştırmalarını ve değerlendirmelerin neticesinde şekillendirmeniz gerekiyor. Son derece volatil olan kripto para piyasalarında alacağınız tavsiyeler ciddi kayıplar yaşamanıza sebep olabilir. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!