banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Bu Ülke Kendi Bitcoin Borsasını Başlattı!

Bu Ülke Kendi Bitcoin Borsasını Başlattı!

Bitcoin Haftaya Yükselişle Başladı! Piyasalarda Son Durum Ne?
Bitcoin Haftaya Yükselişle Başladı! Piyasalarda Son Durum Ne?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para birimlerine ilişkin benimseme artarken bazı ülkeler bu varlıkların alım satımının kendi gözetiminde olması için yeni girişimler başlatıyor.

Bu konuda son hamle Endonezya’dan geldi. Reuters’in haberine göre Endonezya hükümeti kripto para yatırımcılarını korumak ve işlemlerin kayıt altına alınabilmesi için ulusal bir kripto varlık borsası başlattı.

Endonezya’da Türkiye’ye benzer şekilde kripto para birimlerinin ödeme aracı olarak kullanılmasına müsaade edilmezken, insanların kripto para yatırımı yapmasını önünde bir engel bulunmuyor.

Endonezya’nın Emtia Vadeli İşlemleri Düzenleme kurumundan yapılan açıklamada bu borsa ile gelişen kripto sektörünün daha yakından izlenebileceği ve bu tecrübenin kanun yapma aşamasında kullanılabileceği ifade edildi.

Haziran ayı itibariyle Endonezya’da kripto para yatırımı yapan 17,54 milyon kişi bulunuyor. Bu sayı kayıtlı borsa kullanıcılarının oldukça üstünde. Endonezya’nın 2022 yılı nüfusu 277 milyon.

Haber Kaynak: www.bitcoinsistemi.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!