banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Bitcoin, Fed öncesi hareketsiz: “2015’in tekrarını görebiliriz”

Bitcoin, Fed öncesi hareketsiz: “2015’in tekrarını görebiliriz”

Bitcoin, Fed öncesi hareketsiz: “2015’in tekrarını görebiliriz”
Bitcoin, Fed öncesi hareketsiz: “2015’in tekrarını görebiliriz”
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, hafta sonu boyunca hareketsiz seyrini sürdürdü. Piyasa değeriyle bir numaralı kripto para, cumartesi gününden bu yana 20 bin 400 ila 21 bin dolar aralığında alıcı buldu. Bitcoin’deki mevcut fiyat hareketini bazı analistler olumlu görüyor.

“2015’e çok benzer bir model”

CNBC‘ye konuşan kripto para borsası Luno’nun üst düzey yöneticilerinden Vijay Ayyar, “Bitcoin, 4 aydır 18 ila 25 bin dolara arasında işlem görüyor. Bu durum, konsolidasyon ve potansiyel bir dip modeli oluştuğunu gösteriyor. Ayrıca dolar endeksinin de zirve yaptığını görüyoruz. 2015 yılındaki gibi, daha önceki örneklerde de DXY zirveye çıktığında BTC’nin dip yaptığını gördük. Dolayısıyla şu anda da çok benzer bir modelin vuku bulduğunu söyleyebiliriz.” yorumunu yaptı.

“Birikim aşamasına dair işaretler var”

Ayyar, sözlerinin devamında kurumsal yatırımcılara değindi:

“Fiyatlardaki durgunluk göz önüne alındığında kurumsal yatırımcıların Bitcoin’de pozisyon almaya veya artırmaya daha istekli oldukları bir ‘birikim aşamasına’ dair işaretler var. Bitcoin’in böyle bir aralıkta sıkışıp kalması onu sıkıcı hale getiriyor fakat bu dönemler aynı zamanda bireysel yatırımcıların ilgisini kaybettiği ancak akıllı paranın geldiği dönemlerdir.”

Bitcoin fiyatı, uzun zamandır belli bir aralığın dışına çıkamıyor

“Gelecek yılın ikinci çeyreğinde sona erebilir”

Öte yandan kripto para yatırım yönetimi şirketi Wave Financial’dan Matteo Dante Perrucio, “Genellikle, geleneksel piyasalara ilginin azaldığı dönemlerde, kurumsal yatırımcıların kriptoya olan taleplerinde mantığa aykırı şekilde artış yaşanıyor.” dedi. Perrucio, kripto kışının gelecek yılın ikinci çeyreğinde sona ermesini bekliyor.

“Yükseliş potansiyeli daha büyük”

Son olarak, bir başka kripto para yatırım yönetimi şirketi CoinShares’in araştırma müdürü James Butterfill ise daha fazla düşüşten ziyade yükseliş potansiyelinin daha çok olduğuna inanıyor. Butterfill, “Son zamanlarda en büyük fon çıkışları ‘short Bitcoin’ fonlarında görülüyor. Son altı hafta içerisinde ‘long Bitcoin’ fonlarına küçük ama sürekli para girişi yaşandı.” ifadelerini kullandı. Butterfill, Amerikan merkez bankası Fed’in agresif parasal sıkılaşmayı azaltacağına dair bir sinyalin daha fazla Bitcoin alımıyla sonuçlanacağını tahmin ediyor.

Tüm piyasaların gözü, Fed’in çarşamba günü vereceği mesajlar ve faiz kararında olacak. Bankanın faiz oranını 75 baz puan artırması bekleniyor.

Haber Kaynak: uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!