banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. “Kripto dostu” başbakan heyecan yarattı: NFT çalışmaları sürüyor

“Kripto dostu” başbakan heyecan yarattı: NFT çalışmaları sürüyor

“Kripto dostu” başbakan heyecan yarattı: NFT çalışmaları sürüyor
“Kripto dostu” başbakan heyecan yarattı: NFT çalışmaları sürüyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de başbakan olarak göreve başlayacak olan Muhafazakar Parti’nin yeni lideri Rishi Sunak’ın başbakanlığı kripto camiasını sevindirdi. Sunak’ın Maliye Bakanlığı sırasında kripto varlıklarla ilgili yaptığı açıklamalar başbakan olmasıyla tekrar gündeme geldi.

Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, nisan ayında Maliye Bakanı olarak görevdeyken Kraliyet Darphanesi’nden hükümet destekli bir NFT oluşturmasını istemişti.

Financial News’ün haberine göre, Birleşik Krallık’ın resmi madeni para üreticisi Royal Mint, hükümet destekli değiştirilemez token (NFT) planları üzerinde halen çalıştıklarını bildirdi.

Bu yılın nisan ayında, dönemin Maliye Bakanı Rishi Sunak, Kraliyet Darphanesi’nden devlet destekli bir NFT üzerinde çalışmasını ve token’ı yaza kadar çıkarmayı planlamasını istedi. Duyuru, Birleşik Krallık’ı bir “kripto merkezi” haline getirmeye yönelik daha geniş çaplı bir çabanın parçasıydı. Bazı kripto dostu Hazine ve parlamento yetkilileri de bu hedefe katkı sağladı.

Ancak Sunak, eski başbakan Boris Johnson yönetiminin dağıldığı bu yılın temmuz ayında bakanlık görevinden istifa etmişti.

Dönemin maliye bakanının istifası ilk başta NFT planlarını sekteye uğratmış gibi görünse de durumda ani bir değişiklik yaşandı ve Sunak artık Birleşik Krallık’ın başbakanı oldu.

Sektör gözlemcileri, Downing Street’teki başbakanlık konutunda kripto dostu bir figürün oturmasının ülkede sektör için büyük bir kazanç olabileceğini söylüyor.

Rishi Sunak, nisan ayında paylaştığı bir tweet’te, “Birleşik Krallık’ı kürsel kripto varlık merkezi yapmak için çalışıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Haber Kaynak: uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!