banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Fransa’nın en büyük 3. bankası dijital varlık hizmet onayı aldı

Fransa’nın en büyük 3. bankası dijital varlık hizmet onayı aldı

Fransa’nın en büyük 3. bankası dijital varlık hizmet onayı aldı
Fransa’nın en büyük 3. bankası dijital varlık hizmet onayı aldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde New York’ta kripto para saklama izni alan BNY Mellon bankasının ardından, şimdi de Fransa’nın en büyük yatırım bankalarından biri Societe Generale, benzer bir lisans aldı.

Sessiz sedasız geçen ay alındı

Verilen izinle birlikte Societe Generale, bundan sonra müşterilerine dijital varlık saklama, alım ve satış yapma hizmetleri sağlayabilecek. Banka bu hizmetleri alt kurumu olan Forge vasıtasıyla verecek. 1864 yılında kurulan bankanın sessiz sedasız bu izni geçen ay aldığı belirtilirken, bankanın 1.5 milyar dolardan fazla varlık yönettiği belirtiliyor. Bankaya izni ülkenin regülatörü olan Finans Piyasaları Otoritesi (AMF) verdi.

Hala tam anlamıyla kripto para ve dijital varlık regülasyonlarının oluşmadığı Fransa’da, birçok girişim sermayesi şirketi regüle saklama şirketleri bulamıyordu. Bu şirketler bundan sonra, ülkenin en büyük bankalarından birini kullanabilecekler.

Societe Generale geçtiğimiz ay da, varlık yönetim firmaları için kripto para tabanlı fonlar oluşturabileceğini ve bu fonları da menkul kıymet departmanı bünyesinde koruyabileceğini açıklamıştı.

Yine Fransız kripto para saklama şirketi Metaco da Haziran ayında yaptığı açıklamayla Forge ile ortaklık kurduğunu duyurmuştu.

MakerDAO ortaklığı hala akıllarda

Hatırlanacağı üzere Societe Generale geçtiğimiz sene Ekim ayında en büyük DeFi protokollerinden biri olan MAKERDAO ile ortak bir çalışma yürütmüş ve token’laştırılmış tahvil teminatını kullanarak 20 milyon dolarlık MakerDAO kredisi almıştı.

Enflasyon ve heyat pahalılığı artıyor

Özellikle Binance ve Crypto.com gibi büyük borsaların da dev yatırımlarının olduğu Fransa her geçen gün kripto paralara daha çok alışırken ülkede son haftalarda yoğun şekilde enflasyon ve hayat pahalılığını protesto gösterileri düzenleniyor. Rusya-Ukrayna savaşı kaynaklı artan benzin fiyatlarından ötürü de benzincilerin önünde uzun araç kuyrukları oluşuyor.

Fransız televizyonları ise son dönemde elektrik, doğal gaz ve diğer yakınlar konusunda tasarruf yapılması gerektiğini gösteren kamuspotu reklamları yayınlıyorlar.

Haber Kaynak: uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!