banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. İşsiz kaldığı gün Axi Infinity’ye başladı, maaşını 3’e katladı!

İşsiz kaldığı gün Axi Infinity’ye başladı, maaşını 3’e katladı!

İşsiz kaldığı gün Axi Infinity’ye başladı, maaşını 3’e katladı!
İşsiz kaldığı gün Axi Infinity’ye başladı, maaşını 3’e katladı!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filipinler’in Manila kentinde bir bilgisayar teknolojileri analisti olan Vincent Gallart, Temmuz ayında işini bırakmak zorunda kaldığında hayata, çevrimiçi oyunlarla tutundu. Pokemon tarzı görevlerin verildiği oyundaki savaşları kazanan Gallart ilk 2 haftada 732 dolarlık kripto para kazanmayı başardı. Bu onun ‘gerçek işinden’ kazandığının tam 3 katıydı.

“Kazanmak için oyna” mottosunun olduğu Axi Infinity oyununu oynamaya başladığında kripto paralara hiçbir ilgisinin olmadığını belirten Gallart, şimdi ise bu oyuna ilgi duyduğu için çok mutlu olduğunu belirtiyor:

“İşverenim beni kovduğu gün Axi oynamaya başladım. Şimdi gerçekten çok mutluyum.”

Kuzeninden duydu ama parası yoktu

Gallart bu oyunu kuzeninden duydu ancak başlangıç için her oyuncunun 3 Axie’ye ihiyacı vardı. Bunun fiyatı da 200 dolardı ve rakam daha yeni işsiz kalmış olan Gallart için çok fazlaydı. Ancak buna da çözüm bulundu. Oyunda, karakterlerin parasını ödeyen ve oyuncunun kazancından yüzde alan bazı sponsorlar vardı. Bu sponsorluk yüzde oranları bazen %90’lara kadar çıkabiliyor. Oyuncu neredeyse kazandığı tüm parayı sponsoruna vermek zorunda kalabiliyor.

Kendisine sponsor buldu

Gallart, Facebook aracılığıyla Real Deal Guild adlı sponsorluk grubuna ulaştı ve onlarla anlaşmaya vardı. Şu anda yüzlerce oyuncuya sponsor olan bu grup Gallart ile de yüzde 30’luk oran için el sıkıştı.

Cuban ve Ohanian’dan da yatırım aldı

Birçok insan için kripto evrenine açılan bir kapı konumundaki ve yeni tip oyunların en büyük ilgi görenlerinden bir tanesi olan Axie Infinity’nin yaratıcısı olan Vietnamlı şirket Sky Mavis, Mayıs ayında da dolar milyarderi yatırımcı Mark Cuban ve Reddit kurucu ortağı olan Alexis Ohanian’ın da içinde olduğu bazı yatırımcılardan toplamda 7,5 milyon dolarlık bir yatırım almıştı.

30 bin kullanıcıdan 1 milyona…

Axi Infinity’nin aktif kullanıcı sayısı Nisan ayında 30 bin’di ancak Ağustos ayında bu rakam 1 milyonu geçmiş durumda. Oyunu en çok oynayan ülkeler, içinde Filipinler, Venezuela ve Brezilya’nın da olduğu, Kovid’den ciddi şekilde etkilenmiş olan gelişmekte olan ülkeler grubu…

Kazançlar vergiye tâbi…

Ethereum blok zincirinde inşa edilen Axi’de, Etherscan kayıtlarına göre; Temmuz ayında sadece bir günde 30 milyon dolarlık Ether transferi yapıldı. Bu rakam, 2 trilyon doların üzerinde bir piyasa değerine sahip olan kripto paralar için çok fazla görülmese de, bu ülkelerdeki gelir seviyesi düşünüldüğünde yüksek bir meblağ. Öte yandan Filipinler Maliye Bakanlığı da, oyundaki büyük ilginin farkına vardıktan sonra da hemen bu konuya da el attı. Pazartesi günü yapılan açıklamada Axi Infinity’de elde edilen kârların vergiye tâbi olduğu belirtildi.

Sky Mavis kurucu ortağı ve yöneticilerinden Alexander Leonard Larsen ise her zmaan işlerini ciddiye aldıklarını ve kontrolü bırakmadıklarını belirtiyor. Hatta Larsen bir röportajında “İnsanlar bizi FED gibi görüyor ancak biz bu evrenin yaratıcılarıyız. Piyasanın istediği ve gerekli olan değişiklikleri yapıyoruz. İşimizi ciddiye alıyoruz. Oyun ekonomisinin sağlıklı seviyede kalması için her zaman kontrolü sağlıyoruz” demişti.

Analistler her 11 kişiden 1’inin işsiz olduğu Filipinler ya da yerel para biriminin çok güçsüzleştiği Venezuela gibi ülkelerde Axi’nin ciddi bir ilgi gördüğünü ama yatırılan paraların da bu ülkelerdeki genel durumla bir tezat oluşturduğunu belirtiyorlar.

uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!