Trilyon dolarları yöneten şirket, kriptoda ilk tohum yatırımını yaptı
Trilyon dolarları yöneten şirket, kriptoda ilk tohum yatırımını yaptı

Trilyon dolarları yöneten şirket, kriptoda ilk tohum yatırımını yaptı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Citi Ventures, eski HSBC yatırımcısı Ashutosh Goel ve eski Meta yöneticisi Supreet Kaur tarafından kurulan dijital varlık şirketi xalts’ın ilk sermaye finansman turuna katıldı. Facebook ve Spotify gibi teknoloji şirketlerini finanse eden Palo Alto ile Kaliforniya merkezli risk sermayesi şirketi Accel, finansman turuna eş liderlik eden diğer firmalar arasında yer aldı.

Citi Ventures yatırım yaptığı miktarı açıklamadı. Polygon kurucu ortağı Sandeep Nailwal ve diğer hedge fon yöneticileri de yatırımcılar arasındaydı.

xalts, Silikon Vadisi’nin önde gelen girişim sermayesi şirketi Accel, Citi Ventures, Polygon kurucu ortağı Sandeep Nailwal ve diğer hedge fon yöneticilerinden 6 milyon dolar fon topladı.

xalts neler yapıyor?

Xalts’ın, dünya çapındaki borsalarda listelenen çeşitli yatırım fonları ve ETF’ler de dahil olmak üzere dijital varlıklarla bağlantılı birden fazla fonu piyasaya sürmesi bekleniyor. Şirket ayrıca, yatırım fonu ve ETF ürünleri çıkarmak ve yönetmek üzere çeşitli varlık yönetimi firmalarıyla ortaklık kurmak için teknoloji platformundan yararlanıyor. xalts buna ek olarak ekosistemdeki diğer oyuncularla iş birliği içinde, kripto odaklı başka ürünler de geliştiriyor.

Yatırımcıların dijital varlıklara ilgisi artıyor

Kurumsal yatırımcıların dijital varlıklara olan ilgisinin son yıllardaki artışına bakıldığında ‘Kripto kışı’ olarak adlandırılan döneme rağmen, kripto sektörüne ilişkin girişimlerin pek çok alıcısının olduğu görülüyor. Profesyonel yatırımcılar 2021’de Coinbase üzerinden 1.14 trilyon dolarlık kripto para işlemleri yaparken bu rakam 2020’de 120 milyar dolardı. Bu ayın başlarında, Charles Schwab, Citadel ve Fidelity gibi finans sektörünün ağır topları, Virtu Financial ve Paradigm gibi şirketlerin de katılımıyla yeni bir kripto para borsası olan EDX Markets’in açıldığını duyurmuştu.

Haber Kaynak: uzmancoin.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

CryptoTurkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!