banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Mahkemede açıklandı: Celsius yöneticileri iflas öncesi 56 milyon dolar çekti

Mahkemede açıklandı: Celsius yöneticileri iflas öncesi 56 milyon dolar çekti

Mahkemede açıklandı: Celsius yöneticileri iflas öncesi 56 milyon dolar çekti
Mahkemede açıklandı: Celsius yöneticileri iflas öncesi 56 milyon dolar çekti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12 Haziran’da platformdaki çekim işlemlerini durduran ve Temmuz ayı başında da iflas başvurusunda bulunan kripto borç ve faiz platformu Celsius’un 3 yöneticisinin Mayıs ayındaki çekimleri mahkeme dosyalarına yansıdı.

Çekim işlemlerini durdurmadan önce…

Dosyalardaki bilgilere göre; geçtiğimiz hafta CEO’luk görevini bırakan Alex Mashinsky, eski CSO Daniel Leon ve şu anki CTO Nuke Goldstein’ın Mayıs ve Haziran aylarında toplamda 56 milyon dolarlık Bitcoin, Ethereum, USDC ve CEL token çekimleri yaptıkları belirtildi. 3 yöneticinin yaptığı varlık çekimlerinin, 12 Haziran’daki çekim işlemlerini durdurma kararından önce yapıldığı da görüldü.

Dosyadaki bilgilerde, 10’dan fazla diğer yüksek kademe yöneticilerin ise bu zaman dillimi içerisinde önemli meblağlarda çekim yapmadıkları ifade edildi.

10 milyon dolar iddiaları doğru çıktı

Mahkeme dosyalarında Mashinsky’nin Mayıs ayında 10 milyon dolar çektiği görülüyor. Geçtiğimiz günlerde eski CEO ile ilgili 10 milyon dolar iddiaları kripto para basınında yer almış, Mashinsky’nin avukatı da bu iddiaları reddetmemişti. Ortaya çıkan bilgilerin ardından 10 milyon dolar haberlerinin de doğru oldukları görülmüş oldu.

Eski CSO Daniel Leon’un da 27 Mayıs-31 Mayıs günleri arasında 7 milyon dolarlık kripto parayla beraber 4 milyon dolarlık da teminat olarak gösterdiği CEL token’ı çektiği bilgisi verildi. CTO Goldstein ise 13 milyon dolarlık kripto paraya ek olarak 7.8 milyon dolarlık CEL token çekimi yaptı.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından özel olarak bu dava için atanan bir müfettiş de, şirketin iflas sürecine nasıl geldiğini ve müşteri varlıklarının hangi şartlarda saklandığı konusunda incelemelerde bulunuyor.

Haber Kaynak: uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!