banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Kripto kredi şirketi Nexo’ya karşı faaliyet durdurma emri

Kripto kredi şirketi Nexo’ya karşı faaliyet durdurma emri

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaliforniya Finansal Koruma ve İnovasyon Departmanı (DFPI), faiz getirisi elde edilen hesaplar nedeniyle kripto kredi şirketi Nexo’ya karşı bir faaliyet durdurma emri çıkardı.

Kripto kredi verme platformu Nexo’ya gönderilen ihtarname, şirketin Earned Interest Product (Kazanılmış Faiz Ürünü) hesaplarının menkul kıymet olduğunu ve “Kaliforniya Şirketler Kanunu bölüm 25110’u ihlal ederek yeterlilik olmadan sunulduğunu ve satıldığını” iddia ediyor.

Duyuruda, 31 Temmuz 2022 itibarıyla 18 binden fazla Kaliforniyalının aktif Earned Interest Product esnek veya sabit vadeli hesaplarının olduğu, bu hesapların yaklaşık 175 milyon dolar tutarında yatırıma sahip olduğu bildirildi.

Yapılan duyuru, Celsius ve BlockFi gibi diğer kripto kredi kuruluşlarının daha önce Amerikan menkul kıymetler düzenleyicilerinden gördüğü baskı göz önüne alındığında dikkate değer gözüküyor.

Yedi eyalet menkul kıymetler düzenleyicisine katıldı

BlockFi, bir dizi soruşturmanın ardından nihayetinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile eyalet düzenleyicileri arasında paylaştırılan 100 milyon dolarlık bir ceza ödedi. Celsius da devlet soruşturmalarında yer aldı ve temmuz ayında ciddi mali sorunlar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu.

DFPI yaptığı basın açıklamasında eyalet kurumlarının adını vermese de “Nexo Group’a karşı dava açmak için yedi eyaletin menkul kıymetler düzenleyicisine katıldığını” söyledi.

Haber Kaynak: uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!