banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Rus yetkiliden kripto paraların uluslararası kullanımına yeşil ışık

Rus yetkiliden kripto paraların uluslararası kullanımına yeşil ışık

Rus yetkiliden kripto paraların uluslararası kullanımına yeşil ışık
Rus yetkiliden kripto paraların uluslararası kullanımına yeşil ışık
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Federal Mali İzleme Servisi (Rosfinmonitoring) Direktörü Yuriy Çihançin (Yury Chikhanchin), yabancı şirketlerle yapılacak olan ödeme işlemleri için kripto paraların kullanımına izin verdiklerini ancak bu tür ödemelerin yurt içinde yasak olduğunu söyledi.

“İhracat yapan şirketlere yarar sağlar”

Federasyon Konseyi’nde konuşan Çihançin, kripto paraların belirli koşullar altında uluslararası ticarette kullanılabileceklerini ifade etti. Üst düzey yetkili, bu tür ödemelerin kabul edilmesinin özellikle ürünlerini yurt dışına ihraç eden şirketlerin gelişmesine yardımcı olabileceğini vurguladı. Çihançin, “Tedarik zinciri kontrol edilebiliyorsa, o durumda bu pek tabii kabul edilebilir.” dedi.

Ayrıca Çihançin, Rosfinmonitoring’in kripto para işlemlerini izlemek için bir bilgi sistemi geliştirdiğini ve halihazırda bunu kullanmaya başladıklarını açıkladı. Yetkili, bu sistemle paranın hem göndericisi hem de alıcısını tanımlayabildiklerini, testlerin başarılı sonuçlandığını ve hatta gerçek ceza davaları açıldığını söyledi.

Rusya’da kripto paralar, son zamanlarda yetkililerin daha fazla gündeminde. Geçtiğimiz günlerde, Devlet Duması Finansal Piyasalar Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov, resmi bir kripto para borsası kurmayı önermişti. Daha önce ise Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Yudaeva, kripto paraların uluslararası ödemelerde kullanılabileceklerini belirtmişti.

Haber Kaynak: uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!