banner
Binance
  1. Haberler
  2. Altcoin Haberleri
  3. Çöküşüyle Geçen Ayın Çok Konuşulan Altcoin’i Toparlanmaya Başladı!

Çöküşüyle Geçen Ayın Çok Konuşulan Altcoin’i Toparlanmaya Başladı!

Çöküşüyle Geçen Ayın Çok Konuşulan Altcoin’i Toparlanmaya Başladı!
Çöküşüyle Geçen Ayın Çok Konuşulan Altcoin’i Toparlanmaya Başladı!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lido’nun Staked Ethereum’u (stETH) fiyattaki çöküşünden dolayı geçen ay tartışmaların merkezinde. Nitekim stETH toparlanmaya başladı ve Ethereum (ETH) ile arasındaki makas kapanıyor.

18:00
5 Temmuz 2022

Okuma Süresi: 3 Dakika Lido’nun Staked Ethereum‘u (stETH) fiyattaki çöküşle birlikte geçen ay tartışmaların merkezinde yer alıyordu. stETH, toparlanırken Lido’nun yerel varlığı LDO hızlı bir yükselişe neden oluyor.

Sapma Yüzde 6’dan Yüzde 3’e DüştüEthereum Staking Çözümü Olarak LidoCelsius Depremi ve Lido Sapma Yüzde 6’dan Yüzde 3’e Düştü Yazım sırasında 0,5995 dolardan işlem gören Lido’nun yerel varlığı LDO, son 24 saatte yüzde 25’den fazla yükselerek haftalıkta en yüksek seviye olan 0,66 dolara kadar çıktı. Lido’nun stETH adı verilen Staked Ethereum token’ı da Ethereum ile birlikte yükseldi. Her ikisi de bir gecede yüzde 10’un üzerinde yükseldi. Yazım sırasında stETH bin 81 dolardan, ETH ise bin 112 dolardan işlem görüyor. Bununla birlikte, ETH ile stETH fiyatları arasındaki makas aralığı (normalde fiyatların aynı olması gerekiyor), Lido’nun Staked Ethereum’u için yaklaşık yüzde 3’lük sapmayı (de-peg) yansıtıyor. Blockchain analitik şirketi Nansen tarafından hazırlanan rapora göre, bu oran her ne kadar önemli bir oran olsa da, geçen ayki de-peg’in zirvesinde stETH ile ETH arasındaki makas aralığı yüzde 6’ya kadar çıkmıştı. Bu bakımdan mevcut makas aralığında oranda güçlü bir toparlanmaya işaret ediyor. Lido’nun yükselişi ile dikkat çeken LDO token’ı protokol yönetimi içindir ve elinde tutanlar ücretleri ve token dağıtımını yönetmelerine, Lido düğüm (node) operatörlerini onaylamalarına veya kaldırmalarına ve Lido DAO’daki yönetişim tekliflerine oy vermelerini sağlamaktadır. Ethereum Staking Çözümü Olarak Lido Yazılımı etkinleştirmek ve veri depolamak, işlemleri işlemek ve Ethereum’a blok eklemek için ödüller kazanmak için 32 ETH’ye sahip olmaları koşuluyla herkes bir Ethereum 2.0 doğrulayıcısı (validator) olabilir. Ancak bu kadar yüksek ETH’si bulunmayanlar için Lido oldukça cazip bir seçenek sunuyor. Lido, insanların akıllı sözleşmeler aracılığıyla herhangi bir miktarda ETH’sini stake etmesine olanak tanıyan bir stake havuzudur. Kullanıcılar, şu anda Ethereum için 1:1 oranında The Merge’nin ardından kullanılabilecek stETH’de getiri sağlıyor. Ayrıca stETH’ler ödünç verilebilir, stake edilebilir ve diğer tokenler için takas edilebilir. Lido Staked ETH, Lido tarafından, Ethereum‘un Beacon Chain’inde kilitli olan Ethereum’u temsil etmek için verilmektedir. Beacon Chain, Ağustos ayında Ethereum’un ana ağıyla (mainnet) birleşecek ve tüm ağı bir hisse kanıtı konsensüs mekanizmasına geçirecek bir güncelleme ile ağı yüzde 99,95 daha enerji verimli hale getirecek. Celsius Depremi ve Lido Lido, geçen ay kripto para kredi şirketi Celsius’un stETH fiyatını daha da düşürebilecek kaçışın önüne için para çekme işlemlerini dondurmasının ardından tartışmaların merkezindeydi. Nansen’e göre Celsius’un müşteri fonlarını Lido’ya yatırdığı ve şu anda halka açık bir cüzdanda en az 449 milyon dolar değerinde stETH tuttuğu ortaya çıktı. Lido şu anda 4,79 milyar dolarlık toplam kilitli değer (TVL) ile Ethereum üzerinde çalışan dördüncü en büyük DeFi protokolü. Protokol, ayrıca Beacon Chain’deki mudileri karşısında aslan payını (yüzde 31,6) elinde tutuyor. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Haber Kaynak: coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!