banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Ethereum’da “Gray Glacier” güncellemesi hayata geçti

Ethereum’da “Gray Glacier” güncellemesi hayata geçti

Ethereum Name Service, kendi token’ını piyasaya sürüyor
Ethereum Name Service, kendi token’ını piyasaya sürüyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En büyük akıllı kontrat platformu olan Ethereum büyük bir güncellemeyi daha hayata geçirdi. Zorluk bombası olarak adlandırılan ve madenciliğin yapılmasının imkansız olacağı dönemi ifade eden seviyeyi ertelemek için şimdi de “Gray Glacier” yani “Gri buzul” güncellemesi yapıldı.

700 bin blok daha ertelendi

30 Haziran (bugün) 15 milyon 50 bininci blokta hayata geçen güncelleme sayesinde, ağın zorluk bombasının parametreleri değiştirildi ve bu dönem 700 bin blok, bir başka deyişle ise yaklaşık 100 gün dhaa ertelenmiş oldu. Aralık ayında da “Arrow Glacier” güncellemesi yapılmış ve zorluk bombası o dönem de Haziran ayına ertlenmişti.

Zorluk bombası / Buzul çağı!

Bilindiği üzere zorluk bombası, madencilik zorluğunun ciddi şekilde artırılması ve sonunda “Buzul çağı” da olarak adlandırılan, ağın hiç blok çıkarılamayacak seviyeye gelmesini ifade ediyor. Böyle bir uygulama yapılmasındaki amaç, Proof of Work sistemini kullanan madencilerin kademeli olarak makinelerini kapatmalarını sağlamak, dolayısıyla madencilik yapmalarını engellemek ve bu şekilde Proof of Stake geçişini kolaylaştırmak…

“Gray Glacier” güncellemesi ağın sert çatallanmasını yani sistemin geliştirilebilmesi için yeni kuralların devreye girmesini temsil ediyor. Bu da, node operatörlerinin ve madencilerin, Ethereum istemcilerinin son versiyonlarını yüklemelerini zorunlu kılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Deutsche Bank’tan Bitcoin için 28 bin dolar tahmini

Ethereum Vakfı, konuyla ilgili bu ay başında paylaştığı bir makalede, son versiyona güncellenmemiş bir istemci kullanılması durumunda, istemcinin çatallanma öncesi blok zincirine senkronize olacağını belirten bir yazı paylaşmıştı.

Zorluk bombasının gecikmesi ayrıca, geliştiricilerin, heyecanla beklenen “Merge” yani Türkçesiyle “Birleşim”e hazır olmadığının da bir göstergesi…

Buterin “Yanıldım” demişti

Ethereum kurucularından Vitalik Buterin de bir süre önce yaptığı bir açıklamada Birleşim’in yaz aylarında olmasını beklediklerini ancak sorunlar oluşması durumunda da güncellemenin Ekim ya da Kasım’a ertelenme ihtimali olduğunu dile getirmişti. Buterin daha önceki röportajlarında geçmiş yıllarda, Birleşim’in çok daha kolay olduğunu düşündüğünü ve bu konuda yanıldığını anladığını belirtmişti.

Haber Kaynak: uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!