banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Metrikler AAVE, Maker ve COMP İçin Neler Söylüyor?

Metrikler AAVE, Maker ve COMP İçin Neler Söylüyor?

Metrikler AAVE, Maker ve COMP İçin Neler Söylüyor?
Metrikler AAVE, Maker ve COMP İçin Neler Söylüyor?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum’un fiyatı yükseldikçe Defi alanı da patladı. Piyasa yükseliş eğilimine girerken AAVE, Maker ve COMP gibi bir dizi Defi tokeni de yükseldi. Daha büyük piyasanın yükselişi göz önüne alındığında şaşırtıcı olmasa da, Defi alanındaki hareketin ondan biraz bağımsız olması dikkat çekiciydi.

AAVE, Maker ve Compound gibi altcoinler için bazı metrikler olumluya döndü

Kriptokoin.com haberlerinden takip ettiğiniz üzere 21 Ağustos’ta, kripto piyasasının değeri 2 trilyon dolara ulaştığında ve en iyi altcoinlerin çoğu haftalık kazançlar kaydettiğinde, AAVE ve Uniswap haftalık kayıplar gördü. Ancak, sonrasında AAVE, Maker ve Compound altcoinlerinin hepsi yeşile döndü. Defi için ölçümler iyi görünse de, Gary Gensler SEC’in merkezi olmayan finans (Defi) projelerini düzenleyebileceğini belirttikten sonra düzenleyici endişeler ufukta belirdi.

Bu ay Defi için iyi bir yolculuk olduğu ortaya çıktı. Çünkü bir grup metrik olumluya döndü. Glassnode raporunda belirtildiği gibi, kredi protokollerindeki mevduat ve borç hacmi, tokenlerin pozitif fiyat performanslarının yanı sıra arttı. Üç piyasa lideri Maker, Aave ve Compound arasında, teminat olarak toplam 42 milyar dolarlık bir değer yatırıldı.

AAVEKaynak: Glassnode

Ödünç alınan toplam değer, Mayıs ayında belirlenen ATH’yi aştı

Ayrıca, artan borçlanma, piyasadaki risk alma davranışına ilginin yenilendiğini ve ödünç alınan sermayenin birleşik değerinin 21,7 milyar dolara ulaştığını gösterdi. Borçlanma talebinin canlanmasıyla faiz oranları da geç dönemde bir miktar oynaklık gösterdi. Ödünç alınan toplam değer, Mayıs ayında belirlenen ATH’yi aşarken, yatırılan toplam teminat ATH’nin 2 milyar ABD Doları’nın biraz altında kaldı.

AAVEKaynak: Glassnode

Bu yüksek riskli davranış, Defi hacklerinde ve rug pull’lardaki artış göz önüne alındığında özellikle şaşırtıcıydı. Özellikle, analitik firmasına göre, Aave borçluları toplamda 8,5 milyar dolar, Compound borçlular 7,4 milyar dolar ve Maker borçluları 5,8 milyar dolar aldı. Önceki aylara kıyasla hacimde büyüme gösteren aylık tahminlerle birlikte, DEX etkinliği de daha sağlıklı görünüyordu. Yazının yazıldığı sıralarda toplam ticaret hacmi 50 milyar dolardı ve bu ay yaklaşık 80 milyar dolara ulaşma yolunda ilerliyor.

AAVEKaynak: Glassnode

Piyasa genelinde artan borçlanmaya odaklanarak Defi alanına akan nakit, artan faiz oranları nedeniyle piyasanın risk iştahını daha da artırdı. Piyasa şu anda değişkenken, önümüzdeki günlerde AAVE, COMP ve MKR gibi en iyi Defi tokenlerinin kaderinin ne olduğunu görmek ilginç olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bunu paylaş:

TweetTelegramWhatsApp

kriptokoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!