banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Bitcoin Yine 30 Bin Doların Altında: İşte Düşüşün Arkasındaki Neden!

Bitcoin Yine 30 Bin Doların Altında: İşte Düşüşün Arkasındaki Neden!

Bitcoin’de “Mega Yükseliş” Hazırlığı mı Var? Yeni Haftada BTC’ye Dikkat!
Bitcoin’de “Mega Yükseliş” Hazırlığı mı Var? Yeni Haftada BTC’ye Dikkat!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) bugün %5’in üzerinde düştü. Uzmanlara göre, meydana gelen düşüşün arkasında Fed’in niceliksel sıkılaştırma politikası var. 

12:25
2 Haziran 2022

Okuma Süresi: 3 Dakika Bitcoin (BTC) bugün %5’in üzerinde düştü. Uzmanlara göre, meydana gelen düşüşün arkasında Fed’in niceliksel sıkılaştırma politikası var.

FED, Bilanço Küçültmeye Başladı

Bitcoin, son birkaç gün içinde 32.000 dolara kadar yükseldikten sonra son 24 saatte %5’in üzerinde düşüşle 29.867 dolara geriledi. Mevcut düşüş, enflasyonu frenlemek amacıyla Çarşamba günü resmi olarak 8,9 trilyon dolarlık bilançosunu küçültmeye başlayan Fed tarafından tetiklendi. Fed’in yeni para politikası, riske dayalı varlıkların çoğunda kayıplara neden oldu. Hisse senedi piyasaları da Çarşamba günkü seansta düştü. Bitcoin ile yüksek bir korrelasyon içinde olan Nasdaq 100, %0,7 değer kaybetti. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bu hafta enflasyonun geçici olmadığını kabul etti. Fed, 4 Mayıs toplantısında açıklandığı üzere bilançosunu ayda 47,5 milyar dolar oranında azaltmaya başladı. Yeni para politikası, piyasadaki daha düşük likidite koşullarına işaret ettiği için BTC fiyatını olumsuz etkileyecek. Bu da hem perakende hem de kurumsal yatırımcıyı etkleyecek bir durum. Niceliksel sıkıştırma, faiz oranı artışları gibi diğer önlemler enflasyonu kontrol edemediğinde Fed tarafından devreye sokulur. Artık böyle bir önlemin kullanılması, enflasyonun neden olduğu yüksek ekonomik risk miktarını da gösteriyor. Düşüş, Devam Edebilir CME Group’tan gelen veriler yatırımcıların %99’undan fazlasının Fed’in faiz oranalrını Haziran toplantısında en az 50 ila 75 baz puan artırmasını beklediğini ve bu da BTC üzerinde daha fazla baskıya işaret ettiğini gösteriyor. Bitcoin, Fed’in faiz oranlarını artırmasının ardından ve Nisan enflasyon verilerinin yüksek gelmesiyle %40 oranında düştü. Enflasyonun düşme belirtisi göstermesiyle birlikte, Fed’in bu yıl niceliksel sıkılaştırmaya gitmesi muhtemel  Bu hafta başlayan ralliden sonra BTC’nin daha da yükselmesini bekleyen yatırımcılar, Perşembe günkü düşüşle hayal kırıklığı yaşadılar. Coinglass’tan gelen veriler, son 24 saat içinde yaklaşık 154 milyon dolarlık BTC pozisyonunun tasfiye edildiğini ve bunların %89’unun uzun pozisyonlar olduğunu gösteriyor.

Kripto para piyasası da fiyatlar düştüğü için bir dizi tasfiye gördü. Analistler BTC fiyatının daha da düşebileceği konusunda uyarıda bulunuyorlar.  Avustralya merkezli kripto para borsası Swyftx’in yöneticisi Pav Hundal, niceliksel sıkılaştırmanın piyasalar üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceğine inanıyor. Uzman, şu açıklamayı yaptı:

Niceliksel sıkılaştırma, kripto para piyasasını etkileyecek. Fed, varlıkları birçok analistin beklediğinden daha sert ve daha hızlı sallıyor ve bunun piyasalardaki yatırımcı duyarlılığı üzerinde bir tür etkisi olmayacağını hayal etmek zor.

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!