Terra (LUNA) 2.0 için resmi duyuru nihayet geldi ve geliştirici ekici, Blockchain ağındaki ilk bloku üreterek Terra 2.0 Phoenix-1 ana ağını etkinleştirdi.
Terra (LUNA) 2.0 Blockchain’i Üzerinde İlk Blok Üretildi!
Terra ekibi tarafından yapılan resmi duyuru şu şekildeydi:
“Yeni Terra Blockchain’inin 1. bloğu (“Phoenix-1” zincir_id’si ile) resmi olarak 28 Mayıs 2022 tarihinde saat 06:00’da üretildi! Bu hızlı işbirliği için #LUNAtic topluluğunu tebrik ederiz.”
To view your $LUNA (or $LUNA2 as some exchanges call them) token balances, you only need to log into station and refresh the page
For new users coming in from IBC et all, create a station wallet with the same ledger and station should walk you through the remaining steps https://t.co/1ZKmCGKLvp
— Do Kwon 🌕 (@stablekwon) May 28, 2022
Duyuruda, LUNA token dağıtımı için uygun kişilerin Terra istasyonu tarayıcı uzantısı aracılığıyla yeni ağ Phoenix 1’i seçerek cüzdan bakiyelerini kontrol edebilecekleri belirtiliyor. Do Kwon, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“LUNA (veya bazı borsaların adlandırdığı şekliyle LUNA2) token bakiyelerinizi görüntülemek için yalnızca istasyonda oturum açmanız ve sayfayı yenilemeniz gerekiyor. IBC ve diğer yerlerden gelen yeni kullanıcılar için, aynı ledger üzerinde bir cüzdan oluşturursanız istasyon yapmanız gereken diğer adımlarda rehberlik edecektir.”
Kwon ayrıca cüzdan bakiyelerini görmek için kullanıcıların finder.terra.money adresini kullanabileceğini söyledi.
https://t.co/NvBpICAexf should be operational to view wallet balances
— Do Kwon 🌕 (@stablekwon) May 28, 2022
Yeni likit LUNA tokenleri ile kullanıcılar Terra İstasyonu’na stake ederek ödül kazanmak gibi birçok işlem gerçekleştirebiliyorlar. Tokenler piyasaya sürüldükten sonra ise kullanıcılar bunları merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamalarında kullanabilecek, alıp satabilecek ve yönetim kararlarında oy kullanabilecek.
Belirtmek gerekir ki Terra 2.0 bir Blockchain forku değil, tamamen yeni bir Blockchain olarak hayata geçti. Bunun sonucunda, Terra Classic üzerinde çalışan merkeziyetsiz uygulamaların yeni zincir üzerinde yeniden başlatılması gereksinimi doğdu. RandomEarth, Astroport, Spectrum, Prism, Nebula, EdgeProtocol, TerraSwap ve diğerleri dahil olmak üzere bazı dApp’ler halihazırda yeni zincire geçiş yaptı.
*Yatırım tavsiyesi değildir.
Yorumlar kapalı.