banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. 19 Mayıs’ta Atatürk İçin Metaverse Müzesi Oluşturuldu!

19 Mayıs’ta Atatürk İçin Metaverse Müzesi Oluşturuldu!

19 Mayıs’ta Atatürk İçin Metaverse Müzesi Oluşturuldu!
19 Mayıs’ta Atatürk İçin Metaverse Müzesi Oluşturuldu!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en büyük bankalarından biri bu anlamlı günde Atatürk için metaverse müzesinin açılışını yaptı.

18:05
19 Mayıs 2022

Okuma Süresi: 2 Dakika Bu anlamlı günde Yapı Kredi Bankası önemli bir adıma imza attı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kişisel eşyaları sergileniyor. Gelecek kuşakların da bu eserleri görmesi için Atatürk’ün kişisel eşyalarını büyük bir titizlikle saklayan Yapı Kredi Bankası, bunları metaverse üzerinden sergilemeye başladı. Açılış 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında yapıldı.

Atatürk İçin Metaverse MüzesiSanal Müze Kavramı Atatürk İçin Metaverse Müzesi Mustafa Kemal Atatürk’e ait ahşap baston, gramofon, Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın gözlük çerçevesi gibi son derece özel eşyaların NFT versiyonları Yapı Kredi‘nin metaverse binasında ziyarete açıldı. Decentraland (MANA) metaverse’ünde, -112, -43 koordinatlarında konumlandırılan 3 katlı binanın ilk katına açılan müze ziyaretçilerini ağırlıyor. Yapı Kredi Kurumsal İletişim Direktörü Arda Öztaşkın Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve mirasını gelecek kuşaklara aktarmak adına böyle bir adım attıklarını söyledi.

“Kültür ve sanatın bankası Yapı Kredi olarak, 19 Mayıs’ta önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve mirasını gelecek kuşaklara aktarmak adına, daha önce Sanal Müze ile dijital ortama taşıdığımız Atatürk arşivimizin NFT versiyonlarını oluşturduk. Atatürk’e ait kişisel eşyaların yer aldığı bu çok değerli koleksiyonun en değerli parçalarını metaverse evrenindeki binamızın müzeye dönüştürdüğümüz birinci katında sergileyeceğiz. Her yaştan insanın ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ait eşyaları NFT olarak görüp ve inceleyebileceği bu sergi, kendisinin mirasını gelecek kuşaklara ulaştırmak adına da bizim için oldukça değerli. Her alanda öncü ve yenilikçi yaklaşımımızla geleceğin teknolojisini bugünden takip etmeye ve bu yolla kültürel değerlerimizi bir sonraki nesle aktarmaya var gücümüzle devam edeceğiz”.

Yapı Kredi Bankasına bu ince düşüncesi sebebiyle biz de teşekkür ederiz. Sanal Müze Kavramı Pandemi başladıktan sonra birçok ulusal ve uluslararası müze dolaşım kısıtlandığı için online ortamda eserlerini sergilemeye başlamıştı. Hatta bir kısmı daha makul ücretlere sanal olarak müzelerin gezilmesine olanak tanıdı. Metaverse kavramının geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinden itibaren daha derin bir anlam kazanmasıyla birlikte bu tarz ortamlar Decentraland gibi platformlarda oluşturuluyor. Birçok müze, şirket popüler metaverse projelerinde kendilerine parseller satın alarak ziyaretçilerini geleceğe hazırlıyor. Metaverse şubeleri aracılığıyla müşterilerine daha iyi bir deneyim yaşatmak isteyen her alanda şirket çalışmalarını devam ettiriyor. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!