banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Tesla’ya Kötü Haber: 3 Analistten Kritik Bitcoin Yorumu Geldi!

Tesla’ya Kötü Haber: 3 Analistten Kritik Bitcoin Yorumu Geldi!

Tesla’ya Kötü Haber: 3 Analistten Kritik Bitcoin Yorumu Geldi!
Tesla’ya Kötü Haber: 3 Analistten Kritik Bitcoin Yorumu Geldi!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BTC, Haziran 2020’den bu yana en büyük gün içi düşüşünü yaşarken, S&P 500 ve ABD hisse senetleri de düşüş kaydetti.

15:54
19 Mayıs 2022

Okuma Süresi: 2 Dakika Bitcoin (BTC), 30 bin dolar seviyesine çıkma çabalarında başarısız olurken, Tesla’nın S&P 500 EGS endeksinden çıkarılması piyasada ek bir baskıya neden oldu.

Musk’tan Sert Tepki Geldi!Bitcoin’de ”Kapitülasyon” Riski Devam Ediyor Musk’tan Sert Tepki Geldi! Bitcoin (BTC) fiyatı, bugün 1.000 dolar daha değer kaybetti. BTC, Haziran 2020’den bu yana en büyük gün içi düşüşünü yaşarken, S&P 500 ve ABD hisse senetleri de düşüş kaydetti. Bir süredir devam eden tartışmalar nedeniyle endeksten çıkarılan Tesla, düşük performansını sürdürdü. Firmanın CEO’su Elon Musk, sözde Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) kriterlerine bağlı görünen kararın arkasındakileri sert bir dille eleştirdi. Musk Twitter’da yaptığı açıklamada, “ESG, dolandırıcı bir kurumdur. Sahte sosyal adalet savaşçıları tarafından silahlandırılmıştır” ifadesini kullandı. Yatırım devi Ark Invest’in kurucusu ve CEO’su Cathie Wood, Tesla’yı dışlama kararını “saçmalık” olarak nitelendirdi. Fed’in enflasyonla mücadeleye yönelik faiz artırımları devam ederken, uzmanlar Bitcoin gibi riskli varlıklarda konsolidasyon sürecinin devam edeceğini öngörüyorlar. Popüler analist CredibleCrypto, Bitcoin’in 2008 Küresel Mali Krizi sırasında S&P 500 tarafından sergilenen davranışı tekrarladığını iddia etti. Tahvil piyasaları, merkez bankalarının yeni para politikası sayesinde ivme kazanırken, kripto para piyasası gerek Terra krizi gerekse de sert düzeltme nedeniyle yatırımcılar arasında endişeye neden oldu. Analist Dylan LeClair, borsa yatırım fonlarından (ETF) elde edilen verilere vurgu yaparak, mevcut durumu “çöken küresel balon” olarak nitelendirdi. Analist, “Durum, daha da çılgın bir hal aldı” ifadesini kullandı. Piyasa yorumcusu Holger Zschaepitz, kripto para dışındaki piyasa için “800 yılın en büyük tahvil balonu” ifadesini kullandı. Bitcoin’de ”Kapitülasyon” Riski Devam Ediyor Kripto para piyasası belirsizlik içinde durgun bir fiyat hareketi sergilerken, önde gelen analistlerden Michaël van de Poppe şu ifadeleri kullandı:

Muhtemelen 29.700 dolara doğru düşüş yaşayabiliriz. Akabinde 29.300 dolar seviyesini tutabilir miyiz sorusu akla gelecek. Ancak genel olarak hala kısa vadede Bitcoin’in 32.800 ve 34.000 dolara doğru toparlanacağını düşünüyorum

Bu arada bir diğer analist Crypto Tony, BTC/USD paritesinin geçen haftaki 23.800 dolara düşüşünün gerçek dip olmadığını ve “kapitülasyon” riskinin devam ettiğini yineledi. Geçen hafta, kripto para piyasasındaki sert düzeltme nedeniyle ortaya çıkan satış baskısı, Bitcoin üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Ne yazık ki, analistler ve zincir üstü veriler, Bitcoin şu anda taban seviyesi oluşturma sürecinde olduğu için, BTC fiyatının muhtemelen 27.000 dolara düşebileceğini gösteriyor. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!