banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Bitcoin (BTC)’nin Mucidi Olduğunu İddia Eden Adama Ceza!

Bitcoin (BTC)’nin Mucidi Olduğunu İddia Eden Adama Ceza!

Bitcoin (BTC)’nin Mucidi Olduğunu İddia Eden Adama Ceza!
Bitcoin (BTC)’nin Mucidi Olduğunu İddia Eden Adama Ceza!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikalı olan bu kişi Bitcoin (BTC)’nin mucidi olduğunu iddia ediyor ve bölge eyaleti mahkemelerince suçlu bulunup cezaya çarptırılıyor.

14:00
11 Mart 2022

Amerika’da Craig Wright adlı bir kişi kendini Bitcoin (BTC)’nin mucidi ve kurucusu ilan etti. 9 Mart Çarşamba günü tekrar mahkemeye çıkan Wright, haksız bulunarak cezaya çarptırıldı. Wright sadece Bitcoin mucidi olduğu savunmuyor bir de üstüne üstelik ek bir şirketle ortak bir girişim de kuruyor. Florida’da yapılan duruşmada yargıç Beth Bloom, Wright’ın aleyhine karar alıyor ve geçen yıl  verilen 100 milyon dolarlık cezaya ek olarak 43 milyon dolarlık daha ek ceza veriyor.

Mahkeme Suçlu BulduKimdir Bu Satoshi? Mahkeme Suçlu Buldu Mahkemede alınan kararlar doğrultusunda Aralık ayında bir adli siber güvenlik uzmanı olan Dave Kleiman, Wright’ın şirket fikri mülkiyetini yasadışı yollarla edindiğini belirledi. Tüm bu gelişmelerle beraber ise mahkeme, şirkete ve Wright’a 43 milyon dolarlık ek bir ceza daha vermiş oldu. 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz. Ayrıca açılan davada Wright’ın 1,1 milyon Bitcoin (BTC) çaldığı da savunuluyor. Öte yandan Satoshi Nakamoto yani Bitcoin’in gerçek sahibi olarak billinen kişi Bitcoin’in mimarisini tanımladığı whitepaper’ı yıllar önce yayınlamıştı ve dolayısıyla mahkeme, bu kripto para biriminin Nakamoto’ya ait olduğunu bu dökümantasyon ile doğruluyor. Wright ise kendinin Nakamoto olduğunu savunarak iddialarını daha da ileri taşıyor. Kimdir Bu Satoshi? Ancak mahkeme jürisi, Wright’ın hırsızlık ve dolandırıcılık da dahil olmak üzere diğer suçlamalardan da sorumlu olduğuna karar veriyor. Ayrıca çalındığı savunulan Bitcoin (BTC) ise çalındığı zaman için 11 milyar dolar kadar değere sahipken günümüzde 43 milyar dolar ediyor. Satoshi Nakamoto, anonim olmasıyla biliniyor ve çoğu uzman bu kişinin asla net bir kişi olarak ortaya çıkmayacağını düşünüyor. Bitcoin hakkında Türkiye’de ilk yazılan kitabın sahibi olan Levent Kurt, Kripto Para Bitcoin: Finansal Özgürlügün Pesinde adlı kitabında Satoshi’nin bir kişi değil alanında uzman birçok kişiden oluşabileceğini de belirtiyor. Levent Kurt, Satoshi Nakamoto’nun hem bir ekonomist hem bir yazılımcı hem de bir kriptografi uzmanından oluşan bir ekip olduğunu düşünüyor. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!