banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Bu Ülkeden Önemli Metaverse Hamlesi! 187 Milyon Dolarlık Yatırımını Açıkladı

Bu Ülkeden Önemli Metaverse Hamlesi! 187 Milyon Dolarlık Yatırımını Açıkladı

Bu Ülkeden Önemli Metaverse Hamlesi! 187 Milyon Dolarlık Yatırımını Açıkladı
Bu Ülkeden Önemli Metaverse Hamlesi! 187 Milyon Dolarlık Yatırımını Açıkladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu ülke, kendi metaverse evrenini oluşturmaya hazırlanıyor. 186 milyon dolarlık bütçe ayırdı.

10:15
28 Şubat 2022

Güney Kore Bilim ve Gelecek Planlama Bakanlığı, ülke içinde dijital içeriğin büyümesini ve kurumsal büyümeyi desteklemek ve geniş bir Metaverse ekosistemi oluşturmak için bu alana 223,7 milyar KRW (186,7 milyon dolar) yatırım yapacağını açıkladı.

Güney Kore, Kendi Metaverse’ünü Oluşturmak İçin 187 Milyon Dolar Yatırım YapacakMetaverse Ekosistemi Oluşturmak Hedefleniyor Güney Kore, Kendi Metaverse’ünü Oluşturmak İçin 187 Milyon Dolar Yatırım Yapacak Güney Kore Bilim ve Gelecek Planlama Bakanlığı tarafından 27 Şubat’ta yapılan resmi bir açıklamada, fonların Genişletilmiş Sanal Dünya adlı her şeyi kapsayan bir Metaverse ekosistemi oluşturmak üzere dört ana hedefi tamamlamak için harcanacağını belirtti. Devlet kurumu, Metaverse’ini şehirlerin, eğitimin ve medyanın sanal endüstriyel büyümesini genişletmek için bir platform olarak kullanmayı planlıyor. Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io’ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz. İçerik oluşturucular, platformu oluşturmaya yardımcı olacak doğru yetenekleri çekmek için birden fazla cephede desteğin tadını çıkaracaklar. Bununla birlikte bakanlık, geliştirilmesi planlanan bu metaverse‘ün topluluk odaklı yaratıcı etkinliklere, bir Metaverse geliştirici yarışmasına ve bir hackathon’a ev sahipliği yapacağını söyledi. Güney Kore’nin önde gelen blockchain düşünce lideri ve Hashed‘in CEO’su Simon Kim, yeni Metaverse platformunun, katılımcılara finansal destek sağlayarak ticari genişlemeyi artırmaya özellikle odaklandığına dikkat çekti. Kim yaptığı açıklamalarda, özel sektörün aktif olarak metaverse piyasasına yatırım yaptığını dolayısıyla hükümetin bu alana fon sağlamasında bir sorun olmadığını düşündüğünü söyledi ve açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“Hükümetin daha fazla dikkat etmesi gereken şey bu alanlardaki düzenlemeler. Öyle ki Kore’de NFT oyunlarının yayınlanması ve token verilmesi yasaktır.”

Metaverse Ekosistemi Oluşturmak Hedefleniyor Bakanlık İletişim ve Politika Departmanı Başkanı Park Yungyu yaptığı açıklamada, bir Metaverse platformu oluşturmaya yönelik bu girişimin Güney Kore’deki daha geniş “Dijital New Deal”nın bir parçası olduğunu belirtti. Park’a göre Digital New Deal, dijital teknolojilerin büyümesini teşvik etmek için tasarlanmış bir dizi politikadır. Öyle ki Park, yaptığı açıklamalarda şöyle söyledi;

“Yeni bir hiper bağlantılı endüstriyi yoğun bir şekilde teşvik etmek için başlangıç ​​noktası olarak birinci sınıf bir Metaverse ekosistemi oluşturmak önemlidir.”

Bakanlık ayrıca, zaman içinde Güney Koreli şirketlere sorunsuz erişim olacağından Metaverse‘inin küresel bir erişime sahip olmasını bekliyor. Finansal destek ve teknolojik gelişme sunarak kurumsal büyümeye destek sağlamayı planlamaktadır. Buna ek olarak Seul belediyesi de geçen yıldan beri halka açık bir Metaverse alanıyla ilgili seçeneklerini araştırıyor. Geçen Kasım ayında, bir “Metaverse 120 Center” için geçici planlar duyuruldu. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!