banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Dikkat: Bu Olursa, Bitcoin Fiyatı 60 Bin Dolara Koşabilir!

Dikkat: Bu Olursa, Bitcoin Fiyatı 60 Bin Dolara Koşabilir!

Dikkat: Bu Olursa, Bitcoin Fiyatı 60 Bin Dolara Koşabilir!
Dikkat: Bu Olursa, Bitcoin Fiyatı 60 Bin Dolara Koşabilir!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatı 37,2 bin dolardan 46,49 bin dolara yükselirken, piyasanın bir bölümü ralliden memnun, diğer bölümü ise bunun sahte bir ralli olduğunu düşünerek şüpheyle yaklaşıyor. Kripto para piyasasının oynaklık konusundaki genel şöhretini göz önünde bulundurarak, şüphecilerin son ralli hakkında pek iyimser olmaması şaşırtıcı değil, ancak argümanlarında bir doğruluk payı var mı?

Bitcoin fiyatı yükselirken net kâr pozitife dönüyor 

Net gerçekleşmemiş kar/zarar (NUPL) nihayet 0,5 seviyesinin üzerine çıkarak (yeşile döndü) boğa koşusunun devam ettiğini vurguladı. NUPL, ağın bir bütün olarak şu anda kâr veya zarar durumunda olup olmadığını belirlemek için gerçekleşmemiş kâr ile gerçekleşmemiş zarar arasındaki farka bakıyor. Mayıs sonundan 6 Ağustos’a kadar NUPL, bir bütün olarak ağ için toplam bir kayıp gösterdi.  

NUPL’nin yeşile dönmesi, tüm ağ için büyük bir rahatlama meydana getirdi. Ancak gösterge, yazının hazırlandığı sıralarda hala 0,52’yi gösteriyordu. İdeal olarak, 0,75’ten daha yüksek bir değere işaret eden gösterge geçmişte zirveleri gösterirken, 0,25’in altındaki değerler genellikle dipleri gösteriyor. Yıllar geçtikçe, boğa rallisi veya ayı piyasası sırasında bölümlerden herhangi birinde (sarı veya yeşil) bir NUPL döngüsünün 2016’dan bu yana kabaca bir yıl sürdüğü görülüyor.

Bitcoin fiyatıKaynak: Glassnode

Ancak, Kriptokoin.com olarak haber verdiğimiz üzere bu boğa koşusu sadece altı ay sürdü, şimdi gösterge 0,5 seviyesinin üzerine çıktığından, Ekim 2012 ve Temmuz 2013’te görülen kısa düşüş piyasasındaki benzer bir toparlanmanın altını çiziyor. O zaman, gösterge kısa bir süre sonra tırmandı ve yılsonuna kadar 0,8’lik yeni bir zirveye ulaştı. Şimdi, bu sefer benzer bir şey olursa, BTC fiyatları 60 bin dolara yükselebilir veya tüm zamanların en yüksek seviyesini görebilir.

Bitcoin fiyatıKaynak: Glassnode Tweet

Analitik platformu Glassnode tarafından yapılan bir gönderide, STH NUPL’nin yeşile dönmesinin, toplamda, STH’lerin “zincir içi maliyet esasına göre hafif bir kâr” içinde olduğu anlamına geldiği belirtildi. Ancak gönderi, bu tür hızlı bir toparlanmanın iki durumda yaygın olduğunu da vurguladı:

Birincisi ayı piyasası rahatlama rallisi durumunda, ikincisi ise boğa piyasasının inançsızlık aşamaları.

Bitcoin fiyatıKaynak: Glassnode

Analist Lex Moskovski ayrıca, net varlıkların büyümesindeki artışın altını çizerek Bitcoin ağına vurgu yaptı:

Bitcoin ağı katılımcıları, rekor bir hızla uyanmaya devam ediyor.

Geriye dönüp baktığımızda, ne zaman yeni varlıklar ortaya çıksa, Bitcoin fiyatının önemli ölçüde arttığını belirtmek gerekiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bunu paylaş:

TweetTelegramWhatsApp

kriptokoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!