banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Dev Oyun Şirketi Metaverse’e Giriyor! Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı

Dev Oyun Şirketi Metaverse’e Giriyor! Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı

Dev Oyun Şirketi Metaverse’e Giriyor! Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı
Dev Oyun Şirketi Metaverse’e Giriyor! Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en popüler oyunlarından biri olan PlayerUnknown’s Battlegrounds’ın arkasındaki geliştirici şirket, Metaverse dünyasına adım atıyor.

15:20
9 Şubat 2022

Milyarder Chang Byung-gyu tarafından kurulan Güney Koreli çevrimiçi oyun geliştiricisi Krafton, metaverse için değiştirilemez token’lar (NFT) geliştirmek için iki dijital sanat şirketine 8 milyar won (yaklaşık 6,5 milyon dolar) yatırım yaptı.

Krafton, Metaverse Dünyasına Giriş YapıyorNFT Metaverse Platformu Krafton, Metaverse Dünyasına Giriş Yapıyor Dünyanın en popüler oyunlarından biri olan PlayerUnknown’s Battlegrounds‘ın arkasındaki geliştirici şirket Pazartesi günü yaptığı açıklama ile birlikte, NFT ticaret platformu Xbyblue‘nun %12’lik hissesi için 4 milyon dolar ve çevrimiçi müzayede hizmeti sağlayıcısı Seoul Auction Blue‘nun %6’lık hissesi için 2,5 milyon dolar ödediğini duyurdu. Ayrıca Krafton’un yatırım yaptığı bu iki şirket de Güney Kore’nin 1998’de kurulan ilk müzayede evi Seoul Auction’ın yan kuruluşlarıdır. Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io’ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz. Bu üç dev şirket ayrıca, Krafton’un metaverse‘de kullanılabilecek NFT avatarları oluşturmasına ve satmasına izin vererek NFT ile ilgili projeler geliştirmeyi kabul etti. Krafton CEO’su Kim Chang-han konuya yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Krafton, NFT ve metaverse geliştirmemizin temelini oluşturan tescilli teknolojiler geliştirme konusunda zengin bir geçmişe sahip. Seoul Action Blue gibi yenilikçi şirketlerle yaptığımız ortaklıklar sayesinde, küresel kullanıcıların eğlenceli ve ilgi çekici bulacağı yeni deneyimler sunmak için araştırmamızı ve ortağımızın uzmanlığını birleştirebileceğimizden eminiz.

Bu, Krafton’un Seul Müzayede Mavisi ve Xbyblue ile olan işbirliğiyle ilgili ek ayrıntıları ve gelecekte işimizi genişletmek için konumlandırılmış ek küresel ortaklıkları açıklayacağı için sadece bir başlangıç.”

NFT Metaverse Platformu Dev oyun geliştiricisi Krafton, internet devi Naver’ın bir birimi olan Naver Z ile “kullanıcı tarafından oluşturulan bir NFT metaverse platformu” geliştirmek için ortaklık kurduğunu da duyurdu. Krafton ayrıca Ağustos ayındaki halka arzında 3,8 milyar dolar toplayarak Kore’deki halka arzlarda en fazla fon toplayan ikinci şirket oldu. Krafton bu hamlesiyle birlikte Kore’de metaverse ve NFT çoğunluğa atlayan büyüyen bir şirketler listesine katıldı. Öte yandan geçtiğimiz ay, milyarder Bang Jun-hyuk tarafından kurulan diğer çevrimiçi oyun devi Netmarble, blockchain ve metaverse teknolojilerini kullanan yaklaşık bir düzine yeni oyun başlatmayı planladığını duyurdu. Krafton yaptığı açıklamaların devamında ise şu ifadelere yer verdi;

“Geçen yıldan bu yana Krafton, yetenek ve deneyime sahip küresel ortaklarla ölçeklenebilir bir Web 3.0 yaratıcısı ekosistemi oluşturmak için bir yön belirledi ve dahili araştırmalar yürütüyor.

Naver Z ve Zepeto‘nun birikmiş yeteneklerini ve deneyimlerini, Krafton’ın gelişmiş araştırma teknolojisini kullanarak mevcut metaverse hizmetlerinden farklı olarak yüksek kaliteli bir ‘UGC Open Metaverse’ uyguluyoruz ve NFT planı aracılığıyla küresel bir yaratıcı ekonomi geliştiriyoruz.”

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!