banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Eylül Bitcoin Fiyatı İçin Çok Önemli! Neden Mi?

Eylül Bitcoin Fiyatı İçin Çok Önemli! Neden Mi?

Eylül Bitcoin Fiyatı İçin Çok Önemli! Neden Mi?
Eylül Bitcoin Fiyatı İçin Çok Önemli! Neden Mi?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin için oldukça zor geçen son bir kaç aydan sonra, Bitcoin topluluğundan insanlar, önümüzdeki ayların verilen zararı telafi edeceğine ve Bitcoin fiyatı için olumlu sinyallerin bulunduğuna inanıyor.

Bitcoin piyasası son zamanlarda her türlü sıkışmaya tanık oluyor. Peki,  volatilite sıkışıklığı ve kısa süreli sıkışıklığın ardından piyasa şimdi ‘arz sıkışıklığına’ mı tanık olacak? Yukarıda bahsedilen soruyu cevaplamadan önce arz dinamiklerine bakmakta fayda var.

Sıkışma ne zaman gerçekleşecek?

Bu nedenle, bir arz sıkışması veya bir arz şoku, aktif olarak işlem gören Bitcoin arzının değiştiği ve geriye dönük olarak bir Bitcoin fiyat hareketini tetiklediği bir olaydır. Kriptokoin.com takipçilerinin bildiği üzere belirgin arz şoklarının çoğu halving evrelerinde görüldü ve genel olarak lider kripto paranın fiyat artışına yardımcı oldu. Pekala, bir sonraki halving sadece 2024’te gerçekleşecek ve büyük olasılıkla Bitcoin o sırada bir sıkışıklığa tanık olacak. Ancak önümüzdeki aylarda böyle bir olay beklemek doğru mu? Mevcut arz dağılımına göre evet!

Bitcoin fiyatı

Yazının yazıldığı sırada, uzun vadeli HODLer’ların sahip olduğu toplam kripto para arzı 12.48 milyon BTC’de kaldı. Şimdi, aşağıdaki grafikten de görülebileceği gibi, bu sayı, LTH’lerin Ekim 2020’de, yükseliş aşaması başlamadan hemen önce sahip olduğu coin hacmiyle oldukça uyumlu. Bu nedenle, bu yılın ilk çeyreğinde biriken kripto para hacminin sıkı bir şekilde tutulduğu söylenebilir. Genel olarak bu durum, genel piyasa inancı için oldukça iyimser bir tablo sunuyor.

Bitcoin fiyatıKaynak: Glassnode

Bitcoin fiyatı için Eylül neden önemli?

Düzeltilmiş arz, dolaşımdaki arz ile birlikte dikkate alınırsa, LTH’nin sahip olduğu arzın tüm zamanların en yüksek seviyesi olan %82,68’e ulaştığı görülebilir. İlave olarak, bu yatırımcıların elindeki kripto paralar, bir süredir kalıcı bir yükseliş trendine tanık oluyor. Öte yandan STH’nin sahip olduğu arz düşüyor ve şu anda %25 seviyesinde bulunuyor. İlginç bir şekilde, STH arz oranı %20 seviyesine ulaştığında büyük sıkışmalar meydana geldi. Dolayısıyla, şu anda piyasanın tekrar sıkışma durumuna geri dönmesi için sadece %5’lik bir olgunlaşmaya ihtiyaç var. Bu olduğunda, serbestçe dolaşan arz sıkışmayı hissedecektir.

Ek olarak, orta ve yaşlı paralar (3 ay – 2 yaş arası) geç dönemde ciddi bir yükseliş gösterdi. İlginç bir şekilde, bunlar boğa piyasası alıcıları olarak kabul ediliyor ve şu anda HODLing davranışında başı çekiyorlar. Bu aslında kripto para olgunlaşmasının gerçekten devrede olduğunu ve boğa piyasası alıcılarının çoğunun etrafta sıkışıp kaldığını ve güçlü HODLer’lar haline geldiğini ima ediyor. Arz sıkışıklığı henüz %20’ye ulaşmamış olsa da, oyundaki yukarıda bahsedilen eğilimler, sıkışan piyasaya çoğunlukla Eylül ortasında bir yerde ulaşılacağını gösteriyor.

Bitcoin fiyatıKaynak: Glassnode

Boğa piyasaları genellikle ayı piyasalarında oluşan arz sıkışıklığının bir sonucudur. Aslında Mayıs ayından beri ayı piyasasındayız. Yukarıdaki analizi akılda tutarak analistlere göre, gerçek boğa koşusunun henüz başlamadığı ve son dalgalanmanın önümüzdeki haftalarda gerçekte ne olacağına dair bir bakış olduğu sonucuna varılabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bunu paylaş:

TweetTelegramWhatsApp

kriptokoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!