banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. ABD’de Enflasyon Oranları Açıklandı: Bitcoin Fiyatı Nasıl Etkilendi?

ABD’de Enflasyon Oranları Açıklandı: Bitcoin Fiyatı Nasıl Etkilendi?

ABD’de Enflasyon Oranları Açıklandı: Bitcoin Fiyatı Nasıl Etkilendi?
ABD’de Enflasyon Oranları Açıklandı: Bitcoin Fiyatı Nasıl Etkilendi?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de yıllık TÜFE oranı açıklandı.

16:33
12 Ocak 2022

ABD’de enflasyon oranları %7 olarak açıklanırken Bitcoin fiyatı 44.000 dolar sınırına dayandı. FED, beklenen verileri açıkladı. Bununla birlikte enflasyon, son 39 yılın zirvesinde yer aldı. BTC fiyatındaki hareketlilik ise devam ediyor.

ABD’de Enflasyon VerileriBitcoin ve Piyasa Durumu ABD’de Enflasyon Verileri Amerika Birleşik Devletleri’nde yıllık enflasyon aralık ayında %7 olarak açıklandı. Uzmanlar %7 oranını beklentilerinde bulunduruyordu. Önceki enflasyon oranı %6.8’di. Ayrıca aylık TÜFE oranında beklentiler %0.4’te şekillenirken açıklanan rakam %0.5 oldu. BTC‘nin artışını tetikleyen bir faktör olan enflasyon rakamları, dünyada alevlenirken lider kripto paranın performansı dikkat çekiyor. Enflasyon verilerinin ardından gözler faiz kararına çevrildi. FED Başkanı Jerome Powell geçtiğimiz dönemde faiz artırımı sinyalleri vermişti. Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io’ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz. Bitcoin ve Piyasa Durumu Lider kripto para birimi Bitcoin, enflasyon oranlarının açıklanmasının akabinde 44.000 dolara hareket etti. BTC, an itibarıyla oldukça hareketli dakikalar yaşarken 43.950 dolar seviyelerinden alım satım işlemi görüyor. Liderin yükselişi marketi yeşillendirdi. En büyük altcoin Ethereum 3.365 dolara, Binance Coin 477 dolara, Dogecoin 0.1581 dolara, Shiba Inu 0.00002978 dolara kadar yükselişler kaydetti. Kripto para piyasasının değer 2.2 trilyon dolara kadar ulaştı. Verilerin açıklanmasının ardından uzman görüşleri dikkatli olması gerektiğinin altını çiziyor. Ocak ayı Bitcoin adına önemli bir periyot olarak değerlendiriliyor. ABD FED’in açıklayacağı enflasyon ve faiz kararı, BTC’nin gidişatında önemli bir role sahip durumda. Bu bağlamda BTC hareketleri ocak ayında oldukça dalgalı seyirler izleyebilir. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!