banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Bitcoin neden düşüyor? 43 bin doların da altına indi

Bitcoin neden düşüyor? 43 bin doların da altına indi

Bitcoin neden düşüyor? 43 bin doların da altına indi
Bitcoin neden düşüyor? 43 bin doların da altına indi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kasım ayında 69 bin dolar seviyesiyle tüm zamanların rekorunu kıran Bitcoin, sene sonuna ise beklendiği gibi büyük yükseliş hareketiyle giremedi. Aralık ayı başında Güney Afrika’da oluşan Omicron varyantı etkisiyle düşüşe geçen ve 42 bin dolar seviyesini gören en büyük kripto para, daha sonra ise toparlandı ancak beklenen seviyelere bir türlü gelemedi.

Fed ve Kazakistan haberleri darbe vurdu

Son birkaç haftadır 46 bin dolar ilâ 50 bin dolar arasında gidip gelen ve bu aralık içinde sert hareketler yapan Bitcoin, TSİ dün akşam ABD Merkez Bankası (Fed) ve Kazakistan’dan gelen haberler sonrası düşüş hareketini sertleştirdi.

Aralık ayında yapılan Fed toplantısının tutanaklarının açıklanması ve burada faiz artırımını sağlayacak şartların oluşumu hakkında yorumların yapılması Bitcoin’deki düşüş hareketini iyice artırdı. Dünyadaki Bitcoin hash rate’inin %18’ine sahip olduğu belirtilen Kazakistan’dan gelen isyan haberleri, ülkede internetin kesilmesi ve madencilik havuzlarının darbe almasının da fiyat hareketinde etkisi olduğu belirtiliyor.

Sabah saatlerinde 43 bin doların üzerinde seyreden en büyük kripto para, öğle saatlerinde ise bu seviyenin de altına düştü. Bitcoin haberin yazıldığı dakikalarda ise yaklaşık 42 bin 600 dolardan işlem görüyor.

“Boğa mı ayı mı?” tartışması

Uzmanlar da Bitcoin ve piyasanın gidişatı konusunda ikiye ayrılmış durumda… Bir taraf ayı piyasasının geldiğini belirtirken, diğer taraf ise boğa piyasası döngüsünün uzadığı konusunda ısrarcı davranıyor. Bilindiği üzere 2021 sonu için rekor fiyat tahminleri yapılmıştı ancak, fiyatın beklenenden çok daha düşük olması birçok uzmanın “Döngü uzadı” yorumları yapmasına sebep olmuştu.

Benzer tartışmalar Bitcoin’in 29 bin dolar seviyesine indiği yaz aylarında da yapılmıştı.

uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!