banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. CoinShares Raporu: Kripto Para Piyasası, 2021’de Kurumsal Ölçekte Rekor Bir Nakit Girişi Kaydetti!

CoinShares Raporu: Kripto Para Piyasası, 2021’de Kurumsal Ölçekte Rekor Bir Nakit Girişi Kaydetti!

Dolar, Enflasyon ve Bitcoin: Enflasyon Artmasına Rağmen BTC Fiyatını Ne Baskılıyor?
Dolar, Enflasyon ve Bitcoin: Enflasyon Artmasına Rağmen BTC Fiyatını Ne Baskılıyor?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CoinShares, 4 Ocak 2022 tarihli yeni raporunda, kripto para piyasasının 2021 yılında kurumsal ölçekte rekor bir nakit girişi kaydettiğini yazdı.

10:15
5 Ocak 2022

Lider kripto para birimi Bitcoin, 2020’den bu yana kaydettiği değer artışları ile birlikte kripto varlık piyasasına büyük bir yükseliş ivmesi kazandırdı. Kripto para birimlerindeki bu yüksek oranlı değer artışları da dijital varlıkların dünya çapındaki benimsenmesini arttırırken, aynı zamanda bu kripto varlıkların kurumsal yatırımcıların da radarına girmesine neden oldu. Bu bağlamda CoinShares, geçen yıl kripto alanındaki kurumsal ölçekteki nakit girişleriyle ilgili yıllık istatistikleri paylaştı.

2021’deki Kurumsal Nakit Girişi 9,3 Milyar DolarKurumsal Yatırımlardaki Artış, 2022’de de Devam Edebilecek mi? 2021’deki Kurumsal Nakit Girişi 9,3 Milyar Dolar Rapora göre, kriptodaki kurumsal yıllık girişler, 2020’de 6,8 milyar dolara kıyasla yaklaşık %36’lık bir artışla 9,3 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Ayrıca kripto varlık yatırım ürünlerinin sayısında da ciddi bir artış kaydedildi. CoinShares, söz konusu raporunda şu ifadelere yer verdi: 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz.

“2019’dan 2020’ye artış %806 ile önemli ölçüde daha yüksek olsa da, bunun, yönetim altındaki toplam varlıkların (AUM) yılı 2021’de 62,5 milyar dolar olarak tamamladığı ve 2019’un sonunda sadece 2,8 milyar dolar olduğu, olgunlaşmakta olan bir endüstriyi temsil ettiğine inanıyoruz.”

CoinShares raporuna göre, lider kripto para birimi Bitcoin, 2021’de bir önceki yıla göre %16’lık artışla 6,3 milyar dolarlık nakit girişi kaydederken, piyasa değeri bakımından kripto varlık ekosisteminin ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum ise 2021’de 1,3 milyar dolarlık net nakit girişi kaydetti. Kurumsal Yatırımlardaki Artış, 2022’de de Devam Edebilecek mi? FTX borsasının kurucusu Sam Bankman-Fried, Forbes ile yaptığı son röportajda, kurumsal ölçekteki kripto varlık yatırımlarının 2022’de yüksek oranlarda artış göstereceği yönündeki beklentisini dile getirdi. Kurumsal yatırımlardaki yükseliş beklentisinin, büyük ölçüde 2022’de yasal düzenlemelerin netlik kazanacağından kaynaklandığını ifade eden FTX CEO’su, global ölçekteki yüksek enflasyon oranlarının da kurumsal ilgiyi arttıracağını sözlerine ekledi. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!