banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Tarihi Altcoin Hackinde Kritik Gelişme: Hacker Konuştu ve Binance Dondurmadı!

Tarihi Altcoin Hackinde Kritik Gelişme: Hacker Konuştu ve Binance Dondurmadı!

Tarihi Altcoin Hackinde Kritik Gelişme: Hacker Konuştu ve Binance Dondurmadı!
Tarihi Altcoin Hackinde Kritik Gelişme: Hacker Konuştu ve Binance Dondurmadı!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hackerlar 610 milyon dolarlık varlıkları Binance Smart Chain (BSC), Ethereum (ETH) ve Polygon’a çekmeyi başardığı için Poly Network kripto tarihindeki en büyük Defi hackinin kurbanı oldu. Son haberlere göre, saldırının arkasındaki bilgisayar korsanı fonları iade etmeyi kabul etti ve altcoin projesi Poly Network‘ten güvenli bir çoklu imza cüzdanı talep etti.

610 milyon dolarlık tarihi altcoin hackinden kritik gelişme!

Bilgisayar korsanının IP adresini ve dijital parmak izini ele geçirmeyi başaran bir Blockchain analitik firması olan SlowMist, bilgisayar korsanının ilk fon kaynağının altcoin Monero (XMR) olduğunu keşfetti ve ardından borsadaki paralar BNB/ETH/MATIC ve diğer kripto paralara dönüştü ve geri çekildi. Adli ekip saldırıyı şöyle özetledi:

Bu saldırının temel nedeni, EthCrossChainData sözleşmesinin koruyucusunun EthCrossChainManager sözleşmesi tarafından değiştirilebilmesi ve EthCrossChainManager sözleşmesinin doğrulama HeaderAndExecuteTx işlevinin, kullanıcı tarafından _executeCrossChainTx işlevi aracılığıyla iletilen verileri çalıştırabilmesidir. Bu nedenle saldırgan, EthCrossChainData sözleşmesinin koruyucusunu değiştirmek için dikkatlice oluşturulmuş verileri iletmek için bu işlevi kullanır.

Bilgisayar korsanı, kalan “Shitcoins”i de silmeye karar vermiş olsaydı, saldırının milyarlarca zararı olacağını iddia etti. Ayrıca protokol geliştiricilerine bir pot-shot yaptı ve şunları söyledi:

Yeni bir token yaparsanız ve tokenlerin nereye gideceğine DAO karar verirse ne yapabilirim.

Tether, hacker’ın USDT hesabını dondurdu, ama Circle ve Binance dondurmadı!

Saldırı keşfedilir keşfedilmez, Poly Network tüm borsalardan ve madencilerden, söz konusu saldırıya uğramış hesaplardan işlemleri başlatarak kırmızı bayrak kullanmalarını istedi. Tether işe hızlı başladı ve 33 milyon dolarlık USDT’yi neredeyse anında dondurdu. Bununla birlikte, fonların çoğu, çoğu kişinin işlemleri engellemek için uygun adımları atmadığına inandığı BSC ağındaydı.

Binance’in BUSD işlemlerini dondurmamasının bir nedeni, yerel stablecoin’in BSC ağındaki hiç kimse tarafından dondurulamamasıdır. Ancak Circle yine de işlemleri bloke edebilirdi, ancak buna karşı karar verdiler ve bunun yerine yasal işlem yapacaklarını söylediler. Çinli bir blogcu Chaojuin, USDT, USDC ve BUSD’nin üç token kontrolörüne danıştı ve şunları söyledi:

USDT, USDC ve BSC’ye ilk kez danıştım. USDT donduruldu. USDC CEO’su, yasal olarak halka açılmak istediklerini ve dondurulmadıklarını söyledi. BSC başlangıçta dondurulduğunu söyledi, ancak  Binance CEO’su açıklama yaptıktan sonra bilin ki donmuş değiller.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bunu paylaş:

TweetTelegramWhatsApp

kriptokoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!