banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Binance yeni BNB yakım mekanizması olan ‘Otomatik Yakım’ı açıkladı

Binance yeni BNB yakım mekanizması olan ‘Otomatik Yakım’ı açıkladı

Binance açılış saati: Borsa neden kapalı?
Binance açılış saati: Borsa neden kapalı?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance borsası, BNB token yakım işlemlerinde yeni bir prosedür olan “BNB otomatik yakım”ı resmen tanıttı. Yapılan açıklamada, “Biz Binance olarak her zaman topluluğumuzun ve ekosistemin bize yaptığı geri dönüşlere cevap verdik ve bugün açıkladığımız bu sistemle hem BSC hem de BNB toplulukları için daha sağlıklı bir ekosistem inşa ediyor olacağız” denildi.

Bilindiği üzere Binance Smart CHain (BSC), kredi alma, borç verme ve işlem yapma gibi hizmetler için bir aracı olması yerine merkeziyetsiz bir platform olması amacıyla 2020 yılının Nisan ayında başlatılmıştı. Binance’in kendi kripto parası olan BNB ise, BSC üzerindeki işlem ücretlerini ödemek ve zincir üzerindeki projelerde değişiklikler yapılmasını sağlamak için kullanılıyor.

Artık sürekli yakılacak

Binance’in merkezi borsasının sunduğu çeşitli işlem ürünlerinin kullanımını yansıtan ve buradaki rakamlara göre her çeyrekte gerçekleşen yakım işlemleri, bundan sonra otomatik ve sürekli halde yapılacak. BSC üzerindeki gaz ücretleri için yapılan gerçek zamanlı yakım süreci ise aynı şekilde devam edecek.

Fiyat düşerse yakılan BNB sayısı artacak

Binance’ten yapılan açıklamada ayrıca bu adımın, BNB topluluğu için daha fazla şeffaflık sağlamayı amaçladığını ve borsanın elde edilen gelirlerden bağımsız olduğu belirtildi. Otomatik yakım işlemleri, fiyata ve arz-talep dinamiklerine dayanarak yapılacak. Örnek olarak BNB fiyatı düştüğünde, değerin tutarlı bir yerde kalabilmesi için yakılan BNB’lerin sayısı artacak ve dolayısıyla piyasa hareketlerinin verdiği zararların önüne geçilecek.

BNB’lerin, erişilemez bir cüzdana gönderilmesine verilen bir isim olan “yakım işlemi” token’ları sonsuza kadar dolaşımdan kaldırıyor. Ancak kripto ekosisteminin ciddi şekilde büyümesi ve Binance Smart Chain’in başlatılması BNB’yi bir borsa token’ı olmaktan çok daha ötesine taşıdı ve onu en büyük üçüncü kripto para yaparak çok daha geniş bir alanda kullanılmasını sağladı. Bu durum da yakım işlemlerinin gittikçe gelişmesine sebep oldu.

Şu anda BSC üzerindeki merkeziyetsiz finans projelerinin toplam değeri 17 milyar dolar civarında ve ağ üzerinde aktif çalışan 231 protokol bulunuyor.

BNB’nin şu an dolaşımda bulunan sayısı 168 milyon ve yakım işlemleri arz 100 milyona düşünce tamamen duracak.

uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!