AVAX, DOGE, SHIB, BTC ve 6 Altcoin İçin Kritik Tahmin!
AVAX, DOGE, SHIB, BTC ve 6 Altcoin İçin Kritik Tahmin!

AVAX, DOGE, SHIB, BTC ve 6 Altcoin İçin Kritik Tahmin!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto analisti Rakesh Upadhyay’a göre, Bitcoin gibi çoğu büyük altcoin, ilgili genel direnç seviyelerinden düştü, bu da kısa vadeli duyarlılığın negatife döndüğünü gösteriyor. Analist, BTC’nin 60.000 doların altında sabitlenmeye devam ettiğini, bunun da daha yüksek seviyelerin traderlardan satış çektiğini gösterdiğini belirtiyor. Bu arada, Avalanche (AVAX) son 7 gün içinde %42,27’lik bir performansla ilk 10 kripto para arasına girmeyi başardı. Ancak yazının yazıldığı sıralarda, Dogecoin (DOGE) yerini tekrar geri aldı.

Kripto para piyasasına genel bir bakış

S&P 500, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’in Jerome Powell’ı ikinci dönem Federal Rezerv başkanlığına aday gösterdiğine dair haberler üzerine 22 Kasım’da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu haber ayrıca ABD doları döviz endeksini (DXY) Temmuz 2020’den bu yana en yüksek seviyesine çıkardı. Analist, genellikle, DXY’deki keskin kazançların Bitcoin ile ters orantılı olduğunu ve aynı şeyin bu yılın Kasım ayında da görülebileceğini belirtiyor. DXY, Kasım ayında yaklaşık %2,3 artarken, Bitcoin aynı dönemde kabaca %5,5 düştü.

AVAXGünlük kripto para piyasası performansı / Kaynak: Coin360

Bağımsız piyasa analisti TechDev, Bitcoin’in 2021’deki performansının 2017 fiyat hareketini takip ettiğini, ancak 5-8 günlük bir gecikme olduğunu söylüyor. Analiste göre, korelasyon devam ederse, Bitcoin’de sabırsızlıkla beklenen patlama aşamasının gerçekleşmesi muhtemel. Mevcut düşüş, yükseliş trendinin yeniden başlamasından önceki son düşüş olabilir mi yoksa düşüş daha keskin bir düzeltmenin başlangıcı mı? Kripto analisti Rakesh Upadhyay bu sorunun cevabı için 10 kripto para biriminin grafiklerini inceliyor. Biz de Kriptokoin.com olarak analistin değerlendirmelerini okuyucularımız için derledik.

BTC, ETH, BNB, SOL ve ADA analizi

Bitcoin (BTC)

Analist, Bitcoin’in 19 Kasım’da 55.600 dolardan toparlanmasının, 20 Kasım’da 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) (60.350 dolar) ulaştığını, ancak boğaların bu engeli aşamadığını belirtiyor. Analiste göre bu durum, ayıların 50 günlük SMA’yı dirence çevirmeye çalıştığını gösteriyor.

BTCBTC günlük grafiği / Kaynak: TradingView

Analiste göre hareketli ortalamalar düşüş eğilimini tamamlamak üzere ve bağıl güç endeksi (RSI) negatif bölgede. Analist bu durumun, en küçük direnç yolunun aşağı yönde olduğunu gösterdiğini belirtiyor. Rakesh Upadhyay, analizinde şu teknik seviyelere dikkat çekiyor:

Fiyat 55.600 doların altına düşerse, 52.500 ila 50.000 dolar destek bölgesine daha derin bir düzeltmenin başladığını gösterecektir. Bu olumsuz görüş, fiyat mevcut seviyeden yükselir ve düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkarsa geçersiz olacak ve böyle bir hareket, düzeltmenin bitebileceğini gösterecek. BTC, daha sonra 67.000 ila 69.000 dolar arasında genel direnç bölgesine doğru kuzeye doğru yürüyüşe başlayabilir.

Ethereum (ETH)

Analist, Ethereum’un 18 Kasım’daki gün içi düşüğü olan 3.956,44 dolardan yükseliş rallisinin, 20 Kasım’da 20 günlük üssel hareketli ortalamanın (EMA) (4.364 dolar) üzerine çıktığını, ancak boğaların daha yüksek seviyeleri sürdüremediğini belirtiyor. Analiste göre, ayılar, 21 Kasım’da fiyatı 20 günlük EMA’nın altına çekti.

ETHETH günlük grafiği / Kaynak: TradingView

Binance Coin (BNB)

Analiste göre, Binance Coin (BNB), 19 Kasım’da 50 günlük SMA’dan ( 526 dolar) toparlandı, ancak boğalar ralliyi %61,8 Fibonacci düzeltme seviyesinin 602,40 doların üzerine çıkaramadı.

BNBBNB günlük grafiği / Kaynak: TradingView

Solana (SOL)

Analist, Solana’nın (SOL) 50 günlük SMA’sından (198 dolar) sıçramasının, 21 Kasım’da düşüş trendi çizgisinde güçlü bir engelle karşılaştığını ve bunun, ayıların rallilerde satmaya devam ettiğini gösterdiğini belirtiyor.

SOLSOL günlük grafiği / Kaynak: TradingView

Cardano (ADA)

Analiste göre, Cardano (ADA) 20 Kasım’da 1,87 dolarda kırılma seviyesinin üzerine yükseldi, ancak boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın (1,95 dolar) üzerine çıkaramadı. Analist, bu durumun, duyarlılığın olumsuz olduğunu ve traderların 20 günlük EMA’ya rallilerde satış yaptığını gösterdiğini belirtiyor.

ADAADA günlük grafiği / Kaynak: TradingView

XRP, DOT, AVAX, DOGE ve SHIB analizi

Ripple (XRP)

Analist, Ripple (XRP)’nin, 19 Kasım’da güçlü desteği olan 1 dolardan toparladığını, ancak toparlanma girişiminin, talebin daha yüksek seviyelerde kuruduğunu göstererek 1,10 dolardan zayıfladığını ifade ediyor.

XRPXRP günlük grafiği / Kaynak: TradingView

Polkadot (DOT)

Analiste göre, Polkadot (DOT), 18 Kasım’da yükseliş çizgisinden toparlandı, ancak ralli 50 günlük SMA’da (42,96 dolar) dirençle karşı karşıya. Analist, bu durumun, ayıların 50 günlük SMA’yı dirence çevirmeye çalıştığını gösterdiğini belirtiyor.

DOTDOT günlük grafiği / Kaynak: TradingView

Avalanche (AVAX)

Analist, Avalanche’ın (AVAX) 21 Kasım mum çubuğundaki uzun fitilin, trader’ların %200 Fibonacci uzatma seviyesinin yakınında 146,18 dolardan kar kaydettiğini gösterdiğini söylüyor. Analiste göre, AVAX fiyatında düşük seviyeler alımları çekti ve boğalar 22 Kasım’da yükseliş trendini sürdürmeye çalıştı.

AVAXAVAX günlük grafiği / Kaynak: TradingView

Analist, alıcıların, yükseliş trendinin yeniden başladığını işaret etmek için fiyatı 147 doların üzerine çıkarmak ve sürdürmek zorunda kalacağını ve Avalanche’ın (AVAX)  daha sonra 175,58 dolardan %261,8 Fibonacci uzatma seviyesine yükselebileceğini belirtiyor. Analiste göre, yükselen 20 günlük EMA (100 dolar), boğaların komuta olduğunu gösterirken, 81’in üzerindeki RSI, kısa vadede rallinin aşırı ısınabileceğini gösteriyor. Rakesh Upadhyay, analizine şu yönde devam ediyor:

AVAX fiyatı 147 dolardan düşerse, kısa vadeli traderlar çıkışa koşabilir. Bu, fiyatı 123 dolara kadar çekebilir. Bu desteğin altında bir kırılma, 110 dolara ve ardından 20 günlük EMA’ya daha derin bir düzeltmenin başladığını gösterebilir.

Dogecoin (DOGE)

Analist, Dogecoin’in ( DOGE ) 19 Kasım’da 0,21 dolardan güçlü desteğini geri tepmesinin 0,23 dolardan fışkırdığını ifade ediyor. Analiste göre, bu zayıf rahatlama rallisi, talebin daha yüksek seviyelerde kuruduğunu gösteriyor.

AVAXDOGE günlük grafiği / Kaynak: TradingView

Shiba Inu (SHIB)

Analist, Shiba Inu’nun (SHIB), 20 Kasım’da 20 günlük EMA’dan (0,0000049 dolar) geri döndüğünü belirtiyor. Analiste göre bu durum, duyarlılığın negatife döndüğünü ve traderların genel direnç seviyelerine rallilerde satış yaptığını gösteriyor.

AVAXSHIB günlük grafiği / Kaynak: TradingView

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bunu paylaş:

TweetTelegramWhatsApp

kriptokoin.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

CryptoTurkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!